Versiot

Tallennetaan ja jÀrjestellÀÀn useita nykyisen asiakirjan versioita samaan tiedostoon. Aiempia versioita voi myös avata, poistaa ja vertailla.

Toiminnon aloitustavat:

Valitse Tiedosto - Versiot

Varoitus-kuvake

Kun tallennetaan kopio tiedostosta, jossa on versiotietoja (valitsemalla Tiedosto - Tallenna nimellÀ), ne eivÀt tallennu tiedoston mukana.

Uudet versiot

TehdÀÀn asiakirjan uuden version tallennusasetukset.

Tallenna uusi versio

Tallennetaan asiakirjan nykytila uutena versiona. Kommentointi on mahdollista LisÀÀ versiohuomautus -valintaikkunassa ennen uuden version tallennusta.

LisÀÀ versiohuomautus

LisÀÀ huomautus tÀssÀ, kun olet tallentamassa uutta versiota. Jos napsautat NÀytÀ-painikkeella tÀmÀn valintaikkunan auki, huomautus ei ole muokattavissa.

Tallenna versio aina suljettaessa

Kun asiakirjaan on tehty muutoksia, LibreOffice tallentaa aina uuden version asiakirjaa suljettaessa.

Jos tallennat asiakirjan manuaalisesti ja suljet sen tekemÀttÀ muutoksia tallentamisen jÀlkeen, uutta versiota ei luoda.

Nykyiset versiot

Luettelo kÀsiteltÀvÀn asiakirjan versioista. NiistÀ nÀkyy tallennuspÀivÀmÀÀrÀ ja -kellonaika, tallentaja ja liitetyt huomautukset.

Sulje

Suljetaan valintaikkuna tallentaen kaikki muutokset.

Avaa

Avataan valittu versio kirjoitussuojatussa ikkunassa.

NÀytÀ

EsitetÀÀn valitun version huomautus kokonaan.

Palauta

Poistetaan valittu versio.

Vertaa

Verrataan kuhunkin versioon tehtyjÀ muutoksia. Voit hallinnoida muutoksia tarvittaessa.