Työkalurivit

Lyhyesti: osiossa annetaan perustietoja LibreOffice Draw'n työkaluriveistä eli -palkeista.

Lyhyesti: tässä on yleiskuvausta LibreOfficen työkalupalkkien oletuskokoonpanoista.

Oletus-palkki

Oletus-palkki näkyy kaikissa LibreOffice-sovelluksissa.

Piirros-palkki

Piirros-palkissa on piirtämisen keskeiset työkalut.

Viivat ja täyttö -palkki

Viivat ja täyttö -palkissa on vallitsevan muokkaustavan mukaisia välineitä.

Taulukko-palkki

Taulukko-palkissa on taulukkojen työstämiseen tarvittavia toimintoja. Se näkyy, kun tekstikohdistin on taulukossa.

Tekstin muotoilu -palkki

Tekstin muotoilu -palkki näkyy, kun kohdistin on tekstiobjektissa.

Kuva-palkki

Kuva-palkkia käytetään yhden tai useamman valitun kuvaobjektin värin, kontrastin ja kirkkauden säätämiseen.

Muokkaa pisteitä -palkki

Muokkaa pisteitä -palkin saa esille valitsemalla monikulmiokohteen ja napsauttamalla Pisteet-kuvaketta.

Asetukset-palkki

Asetukset-palkki saadaan esille valitsemalla Näytä - Työkalurivit - Asetukset.

Väripaletti

Esitetään tai piilotetaan väripaletti. Esillä olevan väritaulukon muokkaamiseksi valitaan Muotoilu - Alue ja napsautetaan sitten Värit-välilehteä.

Tilarivi

Tilarivillä näkyy asiakirjan tietoja ja tieto valitusta objektista. Joistakin tilarivin osista aukeaa kaksoisnapautuksella osaan liittyvä valintaikkuna.

3D-asetukset

3D-asetukset -palkista säädetään valittujen 3D-objektien ominaisuuksia.

Fonttipaja

Fonttipaja-palkki tulee esille, kun valitaan fonttipajaobjekti.

Lisää