Piirrosten pikanäppäimet

Piirroksia voi luoda ja muokata käyttämällä näppäimistöä.

Huomautus-kuvake

Eräät pikanäppäimet voivat olla käyttöjärjestelmän käytössä. Nämä näppäinyhdistelmät eivät tällöin ole käytettävissä LibreOffice-pikanäppäiminä. Pyri ottamaan käyttöön eri näppäimet joko LibreOffice-ohjelmistoon valinnassa Työkalut - Mukauta - Näppäimistö tai käyttöjärjestelmään.

Piirroksen luominen ja muokkaus

1. Paina F6-näppäintä siirtyäksesi Piirros-palkkiin.

2. Painele Oikea nuolinäppäintä, niin että pääset käytettävän välineen painikkeelle.

3. Jos painikekuvakkeen jälkeen on valintanuolikuvake, piirrosvälineelle avataan oma työkalupalkki. Avaa se painamalla Ylänuoli- tai Alanuoli-näppäintä. Valitse sitten kuvake Oikea ja Vasen nuolinäppäimillä.

4. Press +Enter.

Piirrosobjekti tulee luoduksi keskelle työstettävää asiakirjaa.

5. To return to the document, press +F6.

Voit sijoitella osapiirroksen vapaasti nuolinäppäimillä. Kohdevalikon komennot saat käyttöösi painamalla Vaihto+F10.

Osapiirroksen valitseminen

1. Press +F6 to enter the document.

2. Painele Sarkainta, kunnes oikea osapiirros eli piirrosobjekti on valittu.