Värien korvaus

Värejä voi vaihtaa bittikarttakuvista Värinvalitsin-työkalulla.

Kerralla voidaan vaihtaa yhdestä neljään väriä.

Voit myös käyttää Läpinäkyvyys-vaihtoehtoa värin lisäykseen läpinäkyvälle alueelle.

Samalla tavalla voidaan värinvalitsimella vaihtaa yksi kuvan väri läpinäkyväksi.

Värien korvaaminen värinvalitsimella

Käsiteltävän kuvan on oltava bittikarttana (esimerkiksi BMP, GIF, JPG tai PNG) tai metatiedostona (esimerkiksi WMF).

1. Valitse Työkalut - Värinvalitsin

2. Napsauta Värinvalitsin-kuvaketta ja sijoita hiiren osoitin kuvassa sen värin kohdalle, jonka haluat vaihtaa. Valittu väri näkyy värinvalitsimen pipettikuvan vieressä.

3. Napsauta hiirellä kuvaa valitun värin kohdalla. Väri ilmestyy ensimmäiseen lähdevärin ruutuun ja viereisessä valintaruudussa on rasti.

4. Valitse uusi väri Korvaa värillä -kenttään.

Huomautus-kuvake

Tämä korvaa kaikki lähdevärin esiintymät kuvassa.

1. Valintaikkunan ollessa auki, voit vaihtaa toisenkin värin samalla kertaa. Merkitse lähdevärin edellä oleva ruutu seuraavalta riviltä ja toista vaiheet 3...5.

2. Napsauta Korvaa.

Vihje-kuvake

Mikäli halutaan muuttaa valitun värikirjon laajuutta, lisätään tai vähennetään toleranssia värinvalitsimessa ja toistetaan valinta.