Sektoreiden ja segmenttien piirtäminen

Soikio-työkalulla voi piirtää ellipsejä ja ympyröitä. Segmenttien ja sektoreidenkin piirtäminen sujuu tällä mukautettavissa olevalla työkalulla.

Ympyrän tai ellipsin sektorin piirtäminen

1. Avaa Soikio-työkalupalkki ja napsauta Ympyrän lohko - tai Soikion lohko -kuvaketta Kuvake, jossa ympyräsektori. Hiiren osoitin muuttuu hiusristikoksi sektorikuvakkeen kera.

2. Sijoita osoitin tulevan ympyrän reunalle ja luo ympyrä vetämällä.

Vihje-kuvake

Jos halutaan luoda ympyrä, jossa keskipiste pysyy paikallaan, vedetään ja painetaan samalla .

3. Vapauta hiiren painike, kun ympyrä on saavuttanut tavoitellun koon. Ympyrän sädettä esittävä viiva tulee esille.

4. Aseta osoitin sektorin ensimmäiselle rajalle ja napsauta.

Huomautus-kuvake

Koska ympyrän säde seuraa osoitinta ympyrän rajoissa, asiakirjassa voidaan napsauttaa vapaasti.

5. Aseta osoitin toiselle sektorin rajalle ja napsauta. Valmis sektori on nähtävissä.

Ympyrän tai soikion segmentin piirtämisessä noudatetaan sektorin ohjeita soveltaen.

Soikioon perustuvan kaaren piirtämiseksi valitaan jokin kaarikuvakkeista ja suoritetaan samat vaiheet kuin sektorin piirtämisessäkin.