Tekstin muotoilu -palkki

Tekstin muotoilu -palkki tulee esiin, kun kohdistin on tekstiobjektissa, kuten tekstikehyksessä tai piirroksessa. Palkissa on muotoilu- ja tasaustoimintoja.

Fontin nimi

Käyttäjä voi valita kirjasimen eli fontin nimen luettelosta tai kirjoittaa sen suoraan.

Useita fontteja voidaan syöttää kerralla puolipistein eroteltuna. LibreOffice käyttää kutakin nimettyä fonttia järjestyksessä, jos edellistä fonttia ei ole saatavilla.

Kuvake, jossa Thorndale-teksti kehyksin

Fontin nimi

Fonttikoko

Käyttäjä voi joko valita luettelosta eri kirjasin- eli fonttikokoja tai kirjoittaa kokonumeron.

Lihavointi

Painikkeella lihavoidaan valittu teksti. Jos kohdistin on sanassa, koko sana lihavoidaan. Jos valinta tai sana on jo lihavoitu, muotoilu poistetaan.

Lihavointikuvake, jossa paksu B

Lihavointi

Kursivointi

Painikkeella kursivoidaan valittu teksti. Jos kohdistin on sanassa, koko sana kursivoidaan. Jos valinta tai sana on jo kursiivia, muotoilu poistetaan.

Kursivointikuvake, jossa kallistettu I

Kursivointi

Alleviivaa

Valittu teksti alleviivataan tai alleviivaus poistetaan .

Alleviivauskuvake, jossa U ja viiva alla

Alleviivaus

Fontin väri

Click to apply the current font color to the selected characters. You can also click here, and then drag a selection to change the text color. Click the arrow next to the icon to open the Font color toolbar.

Kuvake

Fontin väri

Riviväli: 1

Käytetään riviväliä 1 kohdistettuun kappaleeseen. Tämä on oletusasetus.

Kuvake

Riviväli: 1

Riviväli: 1,5

Asetetaan riviväliksi 1,5.

Kuvake

Riviväli: 1,5

Riviväli: 2

Asetetaan riviväliksi 2.

Kuvake

Riviväli: 2

Tasaa vasemmalle

Tasataan kappale sivun vasempaan marginaaliin.

Tasauskuvake, jossa rivit vasemmalta tasan

Tasaus vasemmalle

Keskitä vaakatasossa

Kappaleen sisältö keskitetään sivulle.

Tasauskuvake, jossa rivit keskitetty

Tasaa oikealle

Tasataan kappale sivun oikeaan marginaaliin.

Tasauskuvake, jossa rivit oikealta tasan

Tasaus oikealle

Tasattu

Kappale tasataan sivun vasemmasta ja oikeasta marginaalista.

Tasauskuvake, jossa rivit  tasan molemmista päistään

Tasattu

Yläindeksi

Valitun tekstin fonttikokoa pienennetään, ja teksti korotetaan jalkalinjan yläpuolelle.

Kuvake

Yläindeksi

Alaindeksi

Valitun tekstin fonttikokoa pienennetään ja teksti alennetaan jalkalinjan alapuolelle.

Kuvake

Alaindeksi

Fontti

Vaihdetaan valittujen merkkien fonttia ja fontin muotoilua.

Icon

Fontti

Kappale

Modifies the format of the current paragraph, such as indents and alignment.

Icon

Kappale

Aasialaisten kielten tuki

These commands can only be accessed after you enable support for Asian languages in - Language Settings - Languages.

Tekstin suunta vasemmalta oikealle

Specifies the horizontal direction of the text.

Kuvake

Tekstin suunta vasemmalta oikealle

Tekstin suunta ylhäältä alas

Specifies the vertical direction of the text.

Kuvake, jossa nuolia alas ja A-kirjain

Tekstin suunta ylhäältä alas