Suodatus: erityissuodatuksen käyttö

1. Kopioi suodatettavan taulukkoalueen sarakeotsikot taulukon tyhjälle alueelle ja kirjoita sitten suodatusehdot otsikoiden alapuolella oleville riveille. Vaakasuunnassa samalla rivillä olevat ehdot yhdistetään rajaavasti loogisella JA-operaatiolla (AND) ja pystysuunnassa erilleen järjestetyt ehdot yhdistetään laajentavasti loogisella TAI-operaatiolla (OR).

2. Kun olet saanut luotua suodatusehtojen taulukon, valitse suodatettava taulukkoalue. Avaa Erityissuodatus-valintaikkuna valitsemalla Tiedot - Suodatus - Erityissuodatus ja syötä suodatusehtojen viite.

3. Napsauta sitten OK:ta, jolloin näkyviin jää alkuperäisestä taulukosta vain ne rivit, joiden sisältö vastasi asetettua ehtoa. Kaikki muut valittuna olleen alueen rivit on tilapäisesti piilotettu. Ne saadaan esille Muotoilu - Rivi - Näytä -komennolla.

Esimerkki

Ladataan laskentataulukko, jossa on suuri määrä tietueita. Käytämme kuvitteellista Liikevaihto-asiakirjaa, mutta muutakin asiakirjaa voi käyttää yhtä hyvin. Asiakirja on aseteltu seuraavasti:

A

B

C

D

E

1

Kuukausi

Vakio

Yritys

Ylellisyys

Sviitti

2

Tammikuu

125600

200500

240000

170000

3

Helmikuu

160000

180300

362000

220000

4

Maaliskuu

170000

(ja niin edelleen...)

Kopioidaan rivi 1, jossa on sarakeotsikot (kentän nimet), esimerkiksi tyhjälle riville 20. Syötetään laajentavat TAI(OR)-kytkeytyvät suodatusehdot riveille 21, 22 ja niin edelleen.

A

B

C

D

E

20

Kuukausi

Vakio

Yritys

Ylellisyys

Sviitti

21

Tammikuu

22

<160001

Määritetään, että esitetään vain ne rivit, joilla on joko Tammikuu arvona Kuukausi-soluissa TAI arvo alle 160001 Vakio-soluissa.

Valitaan Tiedot - Suodatus - Erityissuodatus ja valitaan alue A20:E22. Kun napsautetaan OK:ta, vain suodatetut rivit jäävät näkyviin suodatettavalta alueelta. Muut rivit piilotetaan näkymästä.