Taulukon tulostusalueiden määritys

Laskentataulukosta tulostettava solualue voidaan määrittää.

Niitä taulukon soluja, jotka eivät ole määritetyllä tulostusalueella, ei tulosteta eikä viedä. Taulukkoja, joissa ei ole määritettyä tulostusaluetta, ei tulosteta eikä viedä PDF-tiedoksi, ellei asiakirja käytä Excel-tiedostomuotoa.

Huomautus-kuvake

Tiedostoilla, jotka avataan Excel-muodossa, kaikki taulukot, joissa ei ole määrättyä tulostusaluetta, tulostetaan. Sama piirre esiintyy, kun Excel-muotoinen laskentataulukko viedään PDF-tiedostoksi.

Tulostusalueen määrittäminen

1. Valitse tulostettavat solut.

2. Valitse Muotoilu - Tulostusalueet - Määritä.

Solujen lisääminen tulostusalueelle

1. Valitse tulostusalueeseen lisättävät solut.

2. Valitse Muotoilu - Tulostusalueet - Lisää.

Tulostusalueen tyhjentäminen

Tulostusalueiden muokkaaminen sivunvaihtojen esikatselussa

Sivunvaihtojen esikatselussa tulostusalueet, samoin kuin sivut, on rajattu sinisellä kehyksellä ja niiden keskellä on sivunumero harmaalla. Tulostumattomilla alueilla on harmaa tausta.

Uuden sivunvaihtoalueen määrittämiseksi vedetään raja uuteen kohtaan. Kun määritetään uusi sivunvaihtoalue, automaattinen sivunvaihto korvataan pakotetulla vaihdolla.

Tulostusalueiden näyttäminen ja muokkaaminen

1. Valitse Näytä - Sivunvaihtojen esikatselu.

Vihje-kuvake

Oletuksellisen suurennussuhteen muuttamiseksi sivunvaihtojen esikatselussa kaksoisnapsautetaan tilarivin prosenttiarvoa ja valitaan uusi zoom-kerroin.

2. Muokkaa tulostusaluetta.

Tulostusalueen koon muuttamiseksi tartutaan alueen reunaan, joka vedetään uuteen paikkaan.

Huomautus-kuvake

Tulostusalueella sijaitsevan pakotetun sivunvaihdon poistamiseksi vedetään sivunvaihtoreuna tulostusalueen ulkopuolelle.

Tulostusalueen tyhjentämiseksi vedetään alueen reuna vastakkaiselle reunalle.

3. Poistu sivunvaihtojen esikatselusta valitsemalla Näytä - Normaali.