Matriisikaavojen syöttäminen

Oheisessa esimerkissä esitetään miten matriisikaava voidaan syöttää menemättä matriisifunktioiden yksityiskohtiin.

Oletetaan, että A- ja B-sarakkeisiin (A1:A10 ja B1:B10) on syötetty 10 lukua ja kunkin rivin summa halutaan laskea sarakkeeseen C.

1. Valitse hiirellä alue C1:C10, jolle tulokset tulevat.

2. Paina F2-näppäintä tai napsauta kaavarivin syöttöriviä.

3. Syötä yhtäsuuruusmerkki (=).

4. Valitse alue A1:A10, jolla on summakaavan ensimmäiset termit.

5. Paina Plus(+)-näppäintä numeronäppäimistöstä.

6. Valitse luvut toisesta sarakkeesta, soluista B1:B10.

7. Päätä syöttäminen matriisinäppäinyhdistelmällä Vaihto++Enter.

Matriisialue on suojattu muutoksilta, kuten rivien ja sarakkeiden poistoilta. Muotoilut, esimerkiksi solujen taustat, ovat kuitenkin muokattavissa.