Näppäinoikotiet (LibreOffice Calcin esteettömyys)

Katso myös yleisten LibreOffice Calc- ja LibreOffice-pikanäppäinten luettelot.

Huomautus-kuvake

Eräät pikanäppäimet voivat olla käyttöjärjestelmän käytössä. Nämä näppäinyhdistelmät eivät tällöin ole käytettävissä LibreOffice-pikanäppäiminä. Pyri ottamaan käyttöön eri näppäimet joko LibreOffice-ohjelmistoon valinnassa Työkalut - Mukauta - Näppäimistö tai käyttöjärjestelmään.

Solun valintatila

Kuvake

Tekstikentissä, joissa on valintaikkunan kutistamispainike, painetaan F2-näppäintä solujen valintatilaan siirtymiseksi. Valitaan tarvittavat solut ja painetaan uudestaan F2-näppäintä, jolloin valintaikkuna tulee kokonaiseksi.

Solujen valintatilassa voidaan käyttää tavanomaisia siirtymisnäppäimiä solujen valintaan.

Jäsennyksen hallinta

Näppäimistö on käytettävissä jäsennettäessä:

Kuvan tai piirrosobjektin valitseminen

1. Valitse Näytä - Työkalurivit - Piirros, jolloin saat avattua Piirros-palkin.

2. Painele F6-näppäintä kunnes Piirros-palkki on valittuna.

3. Jos valintatyökalu on aktiivinen, paina +Enter. Näin valitaan taulukon ensimmäinen piirrosobjekti tai kuva.

4. Aseta näppäimin +F6 kohdistus asiakirjaan.

Tässä vaiheessa voidaan käyttää Sarkainta seuraavan piirrosobjektin tai kuvan valitsemiseen ja edellisen valitsemiseen näppäinyhdistelmää Vaihto+Sarkain.