Laskentataulukoiden muotoilu

Laskentataulukon tekstin muotoilu

1. Valitse muotoiltava teksti.

2. Valitse mieleisesi tekstimääreet Muotoilu-palkista. Voit myös valita Muotoilu - Solut. Esille tulee Solun määritteet -valintaikkuna, josta voit valita erilaisia tekstimääreitä Fontti-välilehdeltä.

Laskentataulukon lukujen muotoilu

1. Valitse solut, joiden lukuja muotoillaan.

2. Käytä Muotoilu-palkin kuvakkeita lukujen muotoiluun oletusvaluuttamuotoon tai prosenttiesitykseksi . Muita muotoja varten valitse Muotoilu - Solut. Voit valita esillä olevista muodoista tai määrittää oman muotoilusi Luku-välilehdellä.

Solujen ja sivujen reunojen ja taustojen muotoilu

1. Minkä tahansa solujen joukon voi muotoilla valitsemalla ensin solut (monivalinnassa paina -näppäintä napsauttaessasi) ja käynnistämällä sitten Solun määritteet -valintaikkunan komennolla Muotoilu - Solut. Tässä valintaikkunassa voidaan valita määritteitä, kuten varjot ja taustat.

2. Muotoilumääreiden käyttämiseksi koko taulukkoon valitse Muotoilu - Sivu. Voit esimerkiksi määrittää ylä- ja alatunnukset tulostumaan joka sivulle.

Huomautus-kuvake

Kuva, joka ladataan Muotoilu - Sivu - Tausta -toiminnossa, on näkyvä vain tulosteessa tai tulostuksen esikatselussa. Näytölläkin näkyvän taustakuvan saa lisäämällä kuvan valinnalla Lisää - Kuva - Tiedostosta ja järjestämällä kuvan solujen taakse valinnalla Muotoilu - Järjestä - Taustalle. Taustakuvan valintaan käytetään rakenneselainta.