Calcin tietokanta-alueiden määritys

Laskentataulukon solualue voidaan määrittää käytettäväksi kortistotyyppisenä tietokantana. Kukin tietokanta-alueen rivi vastaa tietuetta ja kukin rivin solu vastaa kenttää. Alueella voi suorittaa tietokannan taulun tapaan lajittelua, ryhmittelyä, hakua ja laskentaa.

Varoitus-kuvake

Tietokanta-alueelle pääsee vain alueen sisältävästä laskentataulukosta. Tietokanta-alueelle ei pääse LibreOfficen tietolähteen näkymästä.

Tietokanta-alueen määrittäminen

1. Valitse solualue, jonka määrität tietokanta-alueeksi.

2. Valitse Tiedot - Määritä alue.

3. Nimeä laskentataulukon tietokanta-alue Nimi-ruudussa.

4. Napsauta Lisää.

5. Määritä tietokanta-alueen asetukset.

6. Hyväksy OK:lla.