Valuuttalukumuoto soluissa

LibreOffice Calcissa käyttäjä voi antaa luvulle jonkin valuuttamuodoista. Kun napsautetaan Lukumuoto: Valuutta -kuvaketta Valuuttakuvake, jossa kultakolikkopinoja Muotoilu-palkissa luvun muotoilemiseksi, solulle tulee oletusvaluuttamuoto, joka on asetettu - Kieliasetukset - Kielet -lehdellä.

Huomautus-kuvake

LibreOffice Calcin asiakirjojen vaihto voi johtaa väärinkäsityksiin, jos LibreOffice Calc-asiakirjan lataa käyttäjä, joka käyttää erilaista valuuttalukumuotoa kuin asiakirjan laatija.

LibreOffice Calcissa k√§ytt√§j√§ voi m√§√§r√§t√§, ett√§ luku joka on muotoiltuna "1,234.50 ‚ā¨", s√§ilyy euroina toisessakin maassa, eik√§ muutu dollareiksi.

Solun määritteet -valintaikkunan (valitaan Muotoilu - Solut - Luku -välilehti) valuuttalukumuotoa voidaan muuttaa kahden maa-asetuksen kautta. Kieli-yhdistelmäruudussa valitaan perusasetukset valuuttasymbolille, desimaali- ja tuhaterottimelle. Muotoilu-luetteloruudussa voidaan valita mahdollinen kielen oletusmuotoilun muunnelma.

1. Jos esimerkiksi kielivalinta on "Oletus" ja k√§ytet√§√§n saksalaisia maa-asetuksia, valuuttalukumuodoksi tulee "1.234,00 ‚ā¨". Pistett√§ k√§ytet√§√§n ennen tuhansien numeroa ja pilkkua ennen desimaalinumeroita. Jos nyt valitaan alisteinen valuuttalukumuoto "$ amerikanenglanti" Muotoilu-luetteloruudusta, muotoiluksi saadaan: "$ 1.234,00". Kuten n√§kyy, erotinmerkit s√§ilyv√§t samoina. Vain valuuttasymboli on vaihtunut ja siirtynyt, mutta perusmuotoilu s√§ilyy maa-asetusten mukaisena.

2. Jos Kieli-ruudussa vaihdetaan solut "amerikanenglanti"-kielelle, siirretään myös englanninkieliset maa-asetukset ja oletusvaluuttamuodoksi tulee nyt "$ 1,234.00".