CSV-tekstitiedostojen tuonti ja vienti kaavojen kera

Pilkuin eroteltuja arvoja sisältävät CSV-tiedostot ovat tekstitiedostoja, joissa on yksittäisen taulukon solujen sisältö. Pilkkuja, puolipisteitä ja muita merkkejä voidaan käyttää solujen välisinä kenttäerottimina. Merkkijonot ovat lainausmerkeissä, luvut kirjoitetaan ilman lainausmerkkejä.

CSV-tiedostojen tuonti

1. Valitse Tiedosto - Avaa

2. Valitse Tiedoston tyyppi -kentässä tiedostomuodoksi "Teksti CSV". Valitse tiedosto ja napsauta Avaa-painiketta. Kun tiedostolla on .csv -pääte, tiedoston tyyppi tunnistetaan ohjelmallisesti.

3. Näkyville tulee Tekstin tuonti -valintaikkuna. Hyväksy OK:lla.

Vihje-kuvake

Jos CSV-tiedostossa on kaavoja, mutta halutaan tuoda noiden kaavojen tulokset, silloin valitaan - LibreOffice Calc - Näytä ja tyhjennetään Kaavat-valintaruutu.

Kaavojen ja arvojen vienti CSV-tiedostoihin

1. Napsauta CSV-tiedostoksi kirjoitettavaa taulukkoa.

2. Jos haluat viedä kaavat kaavoina, esimerkiksi muodossa =SUM(A1:B5), toimit seuraavasti:

Valitse - LibreOffice Calc - Näytä.

Merkitse Näytä-alueella Kaavat-ruutu. Napsauta OK:ta.

Jos haluat viedä laskentatulokset etkä kaavoja, älä rasti Kaavat-ruutua.

3. Valitse Tiedosto - Tallenna nimellä. Esille tulee Tallenna nimellä-valintaikkuna.

4. Valitse Tiedoston tyyppi - kentästä muoto "Teksti CSV".

5. Kirjoita nimi ja napsauta Tallenna.

6. Valitse esille tulevasta Tekstitiedostojen vienti -valintaikkunasta vietävälle aineistoille merkistö ja tekstin erotinmerkit ja hyväksy OK:lla.

7. Mikäli tarpeen, tyhjennä Kaavat-valintaruutu tallentamisen jälkeen, jotta laskentatulokset näkyisivät jälleen taulukossa.

- LibreOffice Calc - Näytä

Vienti tekstitiedostoksi

Tekstitiedostojen tuonti