CSV-tekstitiedostojen avaaminen ja tallentaminen

Pilkuin eroteltuja arvoja sisältäviä CSV-tekstitiedostoja voidaan käyttää tietokanta- tai laskentataulukkoaineiston vaihtoon sovellusten välillä. Kukin CSV-tekstitiedoston rivi edustaa tietokannan tietuetta tai laskentataulukon riviä. Kukin tietokantatietueen kenttä tai laskentataulukkorivin solu on tavallisesti erotettu pilkuilla. Myös muita merkkejä, kuten sarkainmerkkiä, voidaan käyttää kenttien erottimina.

Jos pilkku esiintyy kentän tai solun sisällössä, kyseinen sisältö pitää sulkea puolilainausmerkkeihin (') tai lainausmerkkeihin (").

CSV-tekstitiedoston avaamiseksi Calcissa

1. Valitse Tiedosto - Avaa.

2. Paikallista avattava CSV-tiedosto.

Jos tiedostolla on *.csv -tunniste, valitse tiedosto.

Jos CSV-tiedostolla on joku muu tunniste, valitse tiedosto ja valitse sitten "Teksti CSV" Tiedoston tyyppi -ruudussa.

3. Valitse Avaa.

Tekstitiedostojen tuonti -valintaikkuna avautuu.

4. Määrää tiedoston tekstin sarakkeisiin jakamisen asetukset.

Tuotavan aineiston asettelua voi esikatsella Tekstin tuonti -valintaikkunan alaosassa.

Esikatselun saraketta napsauttamalla kakkospainikkeella sen muotoilua voi asetella tai piilottaa sarakkeen.

Vihje-kuvake

Merkitään se tekstin erotinruutu, joka vastaa tiedostossa käytettyä tekstinerotinmerkkiä. Luetteloimattoman erottimen tapauksessa merkki kirjoitetaan syöttöruutuun.

5. Napsauta OK:ta.

Taulukon tallentaminen CSV-tiedostona

Huomautus-kuvake

Vietäessä laskentataulukko CSV-tiedostomuodossa vain käsiteltävän taulukon aineisto tallennetaan. Kaikki muu tieto menetetään, mukaan lukien kaavat ja muotoilut.

1. Avaa Calcin taulukko, jonka aiot tallentaa CSV-tekstitiedostona.

Huomautus-kuvake

Vain käsiteltävä taulukko voidaan viedä.

2. Valitse Tiedosto - Tallenna nimellä.

3. Kirjoita Tiedoston nimi -kenttään nimi tiedostolle.

4. Valitse Tiedoston tyyppi - ruudusta "Teksti CSV".

5. (Valinnainen) Tee CSV-tekstitiedoston asetukset.

Valitse Muokkaa suodattimen asetuksia

Tee Tekstitiedostojen vienti -valintaikkunassa mieleisesi asetukset.

Napsauta OK:ta.

6. Valitse Tallenna.