CBool Function

CBool muuntaa merkkijono- tai numeerisen vertailun Boolen lausekkeeksi tai muuntaa numeerisen lausekkeen Boolen lausekkeeksi.

Syntaksi:

CBool (lauseke1 {= | <> | < | > | <= | >=} lauseke2) tai CBool (luku1)

Palautusarvo:

Bool-tyypin totuusarvo

Parametrit:

Lauseke1, lauseke2: verrattavat merkkijono- tai numeeriset lausekkeet. Jos lausekkeet vastaavat vertailuehtoa CBool-palauttaa tosiarvon True, muuten palautetaan arvo False (epätosi).

Luku1: mikä tahansa muunnettava numeerinen lauseke. Jos lauseke on yhtä suuri kuin 0, palautetaan False-arvo, muuten palautusarvona on True (tosi).

Seuraavassa esimerkissä CBool-funktio tulkitsee Instr-funktion palautusarvoa. Funktio tutkii, esiintyykö sana "ja" käyttäjän kirjoittamassa lauseessa.

Error codes:

5 Virheellinen proseduurikutsu

Esimerkki:

Sub ExampleCBool

Dim sText As String

sText = InputBox ("Ole hyvä ja kirjoita lyhyt lause:")

' Tutkitaan, esiintyykö »ja« lauseessa.

' seuraavan käskyrivin asemesta

' If Instr(Input, "and")<>0 Then...

' CBool-funktiota käytetään seuraavasti:

If CBool(Instr(sText, "and")) Then

MsgBox "Sana 'ja' esiintyy lauseessasi!"

EndIf