GoTo Statement

GoTo jatkaa ohjelman suoritusta rivitunnuksella merkityltä riviltä Sub- tai Function-rutiinin sisällä.

Syntaksi:

katso parametrit-kohdasta alempaa

Parametrit:

Sub/Function

lauselohko1

GoTo Rivitunnus1

Rivitunnus2:

lauselohko1

Exit Sub

Rivitunnus1:

lauselohko1

GoTo Rivitunnus2

End Sub/Function

GoTo-lausetta käytetään ohjaamaan LibreOffice Basicia jatkamaan ohjelmaa toisesta paikasta proseduurissa. Jatkokohta pitää olla merkitty rivitunnuksella (label). Rivitunnus asetetaan kirjoittamalla riville nimi, joka päättyy kaksoispisteeseen (":").

Varoitus-kuvake

GoTo-lauseella ei voi hypätä ulos Sub- tai Function-rutiinista.

Esimerkki:

katso parametrit-kohdasta alempaa