GoSub...Return Statement

Lause kutsuu aliohjelmaa, joka on osoitettu rivitunnuksella (label) samassa proseduurissa tai funktiossa. Rivitunnuksen jälkeiset lauseet suoritetaan seuraavaan Return-lauseeseen asti. Tämän jälkeen ohjelma jatkuu lauseesta, joka seuraa GoSub-lausetta.

Syntaksi:

katso parametrit-kohdasta alempaa

Parametrit:

Sub/Function

lauselohko1

Selite

lauselohko1

GoSub tunnus1

Exit Sub/Function

tunnus1:

lauselohko1

Return

End Sub/Function

GoSub-kutsuu paikallista aliohjelmaa, joka on merkitty rivitunnuksella saman aliohjelman tai funktion sisällä. Rivitunnuksen (label) nimen pitää päättyä kaksoispisteeseen (":").

Varoitus-kuvake

Jos ohjelma tulee Return-lauseeseen, jota ei edellä GoSub-lause, LibreOffice Basic palauttaa virheilmoituksen. Käytä Exit Sub- tai Exit Function-lauseita varmistamaan, että ohjelma poistuu Sub- tai Function-rutiinista ennen seuraavaa Return-lausetta.

Seuraavassa esimerkissä havainnollistetaan GoSub- ja Return-lauseiden käyttöä. Aliohjelmaosio suoritetaan kahdesti, kun ohjelma laskee kahden käyttäjän syöttämän luvun neliöjuuren.

Esimerkki:

Sub ExampleGoSub

Dim iInputa As Single

Dim iInputb As Single

Dim iInputc As Single

iInputa = Int(InputBox$ ("Anna ensimmäinen luku: ","NumberInput"))

iInputb = Int(InputBox$ ("Anna ensimmäinen luku: ","NumberInput"))

iInputc=iInputa

GoSub SquareRoot

Print "Neliöjuuri luvusta";iInputa;" on";iInputc

iInputc=iInputb

GoSub SquareRoot

Print "Neliöjuuri luvusta";iInputb;" on";iInputc

Exit Sub

SquareRoot:

iInputc=sqr(iInputc)

Return