Get Statement

Lukee muuttujaan tietueen suhteellisesta tiedostosta tai peräkkäisiä tavuja binääritiedostosta.

Katso myös: PUT -lause

Syntaksi:

Get [#] tiedostonro1 As Integer, [sijainti1], muuttuja_1

Parametrit:

Tiedostonro1: mikä tahansa kokonaislukulauseke, joka määrittää tiedostonumeron.

Sijainti1: Tiedostoille, jotka avataan suorasaantiseen Random-tilaan, sijainti1 on sen tietueen numero, joka aiotaan lukea.

Tiedostoille, jotka avataan peräkkäin käsiteltävään Binary-tilaan, sijainti1 on sen tavun sijainti tiedostossa, josta lukeminen aloitetaan.

Jos sijainti1 jätetään pois, käytetään nykyistä sijoitusta tiedostossa tai tiedoston nykyistä tietuetta.

Muuttuja_1: Sen muuttujan nimi, johon tiedot luetaan. Poikkeuksena objektimuuttujat, kaikkia muuttujien tietotyyppejä voi käyttää.

Esimerkki:

Sub ExampleRandomAccess

Dim iNumber As Integer

Dim sText As Variant ' Täytyy olla variant-(yleis)tyyppiä

Dim aFile As String

aFile = "c:\data.txt"

iNumber = Freefile

Open aFile For Random As #iNumber Len=32

Seek #iNumber,1 ' Sijainti aloitettaessa

Put #iNumber,, "Tämä on ensimmäinen rivi tekstiä" ' Täytetään rivi tekstillä

Put #iNumber,, "Tämä on toinen tekstirivi"

Put #iNumber,, "Kolmas rivi tekstiä"

Seek #iNumber,2

Get #iNumber,,sText

Print sText

Close #iNumber

iNumber = Freefile

Open aFile For Random As #iNumber Len=32

Get #iNumber,2,sText

Put #iNumber,,"Tämä on uusi teksti"

Get #iNumber,1,sText

Get #iNumber,2,sText

Put #iNumber,20,"Tämä on teksti tietueessa 20"

Print Lof(#iNumber)

Close #iNumber