Tiedoston I/O -funktiot

Tiedoston I/O-funktioita käytetään käyttäjän määrittämien (data-)tiedostojen luomiseen ja hallinnointiin.

Näitä funktioita voi käyttää luotaessa "suhteellisia" tiedostoja, joihin voi tallentaa määrätyn tietueen määrittämällä sen tietuenumeron. Funktio toimii tietueita ladattaessakin. Tiedoston I/O-funktiot ovat myös avuksi hallinnoitaessa tiedostoja tarjoamalla tiedostoihin liittyviä tietoja, kuten tiedoston koko, nykyinen polkuasetus ja tiedoston tai kansion luomispäivämäärä.

Tiedostojen avaaminen ja sulkeminen

Tiedoston syöttö- ja tulostusfunktiot

Tiedostojen hallinnointi

Tiedostojen hallinnoinnin funktiot ja lauseet kuvaillaan oheisena.