Print Statement

Tulostetaan määrätty merkkijono tai numeerinen lauseke valintaikkunaan tai tiedostoon.

Syntaksi:

Print [#tiedostonro1,] lauseke1[{;|,} [Spc(luku1 As Integer);] [Tab(sijainti1 As Integer);] [lauseke2[...]]

Parametri:

Tiedostonro1: Mikä tahansa numeerinen lauseke, jossa on tiedostonumero, joka on asetettu Open-lauseella vastaavalle tiedostolle.

Lauseke1: Mikä tahansa tulostettava numeerinen tai merkkijonolauseke. Useammat lausekkeet voidaan erotella puolipistein. Jos erottimena käytetään pilkkua, lausekkeet kohdistetaan seuraavaan sarkainkohtaan. Sarkainasetukset eivät ole säädettävissä.

Luku1: Funktiolla Spc lisättävien välilyöntien lukumäärä.

Sijainti1: välilyöntejä lisätään määrättyyn sijaintiin asti.

Jos viimeisen tulostettavan lausekkeen jälkeen tulee puolipiste tai pilkku, LibreOffice Basic tallentaa tekstin sisäiseen puskuriinsa ja jatkaa ohjelmaa tulostamatta. Kun seuraava Print-lause, jossa ei ole lopussa puolipistettä tai pilkkua, tavataan, kaikki teksti tulostetaan yhdellä kertaa.

Positiiviset numeeriset lausekkeet tulostetaan edeltävän välilyönnin kera. Negatiiviset lausekkeet tulostetaan edeltävän miinusmerkin kera. Jos tietty raja ylitetään liukulukuarvoilla, vastaava luku tulostetaan eksponenttiesityksenä.

Jos tulostettava lauseke ylittää tietyn pituuden, esitys rivitetään seuraavalle riville.

Huomautus-kuvake

Tulosteen voi kohdistaa tiettyyn sijaintiin käyttäen Tab-funktiota argumenttien välissä puolipistein rajattuna tai tietyn välilyöntimäärän lisäämiseen voidaan käyttää Spc-funktiota.