Tapahtumaohjatut makrot

Lyhyesti: tässä osiossa kuvataan, miten kytketään Basic-ohjelmia (sovellus)ohjelman tapahtumiin.

Makro voi käynnistyä tietyn ohjelmistotapahtuman ilmentyessä liittämällä eli kytkemällä tarkoitettu makro tapahtumaan. Oheinen taulukko antaa tiivistelmän ohjelmatapahtumista ja siitä, missä vaiheessa liitetty makro suoritetaan.

Tapahtuma

Kytketty makro suoritetaan ...

Sovelluksen käynnistys

... LibreOffice-sovelluksen käynnistymisen jälkeen.

Sovelluksen sulkeminen

...ennen LibreOffice-sovelluksen päättymistä.

Asiakirjan luominen

...sen jälkeen, kun asiakirja on luotu Tiedosto - Uusi -komennolla tai Uusi-kuvakkeella.

Asiakirjan avaaminen

...sen jälkeen, kun asiakirja on avattu Tiedosto - Avaa -komennolla tai Avaa -kuvakkeella.

Tallenna asiakirja nimellä

...ennen kuin asiakirja on tallennettu määrätyllä nimellä (komennoilla Tiedosto - Tallenna nimellä tai Tiedosto - Tallenna tai sitten Tallenna-kuvakkeella, jos asiakirjaa ei ole vielä nimetty).

Asiakirja on tallennettu nimellä

... sen jälkeen kun asiakirja on tallennettu määrätyllä nimellä (komennoilla Tiedosto - Tallenna nimellä tai Tiedosto - Tallenna tai sitten Tallenna-kuvakkeella, jos asiakirjaa ei ole vielä nimetty).

Asiakirjan tallentaminen

...ennen kuin asiakirja on tallennettu Tiedosto - Tallenna -komennolla tai Tallenna-kuvakkeella, edellyttäen, että asiakirjalla on jo tiedostonimi.

Asiakirja on tallennettu

...sen jälkeen kun asiakirja on tallennettu Tiedosto - Tallenna -komennolla tai Tallenna-kuvakkeella, edellyttäen, että asiakirjalla on jo tiedostonimi.

Asiakirjaa ollaan sulkemassa

...ennen kuin asiakirja suljetaan.

Asiakirja suljettu

...asiakirjan sulkemisen jälkeen. "Tallenna asiakirja" -tapahtuma voi esiintyä myös, kun asiakirja tallennetaan ennen sulkemista!

Asiakirjan käyttöönotto

...sen jälkeen kun asiakirja on otettu työstettäväksi.

Poista asiakirja käytöstä

...sen jälkeen kun toinen asiakirja on otettu työstettäväksi

Asiakirjan tulostaminen

...Tulosta-valintaikkunan sulkemisen jälkeen, mutta ennen kuin varsinainen tulostusprosessi alkaa.

JavaScriptin ajonaikainen virhe

...kun JavaScriptissä tapahtuu ajonaikainen virhe.

Joukkokirjeen tulostus

...Tulosta-valintaikkunan sulkemisen jälkeen, mutta ennen kuin varsinainen tulostusprosessi alkaa. Tämä tapahtuma esiintyy jokaiselle kopion tulostukselle.

Sivumäärän muutos

...kun sivujen lukumäärä muuttuu.

Viestin vastaanotto

jos viesti on vastaanotettu.

Makron kytkeminen tapahtumaan

1. Valitse Työkalut - Mukauta ja napsauta Tapahtumat-välilehteä.

2. Tallenna kohteeseen -luetteloruudussa valitaan, onko määritys voimassa globaalisti vai ainoastaan käsiteltävässä asiakirjassa.

3. Valitaan tapahtuma Tapahtuma-luettelosta.

4. Napsauta Makro-painiketta ja valitse makro, joka liitetään eli kytketään valittuun tapahtumaan.

5. Napsauta OK makron liittämiseksi.

6. Napsauttamalla OK suljetaan valintaikkuna.

Makron tapahtumakytkennän purkaminen

1. Valitse Työkalut - Mukauta ja napsauta Tapahtumat-välilehteä.

2. Valitaan, puretaanko globaali määritys vai ainoastaan käsiteltävässä asiakirjassa voimassa oleva määritys eli kytkentä valitsemalla vaihtoehto Tallenna kohteeseen-luetteloruudusta.

3. Valitse poistettava tapahtuma, jolle on määritetty makrokytkentä, ja poista se Tapahtuma-luettelosta.

4. Napsauta Poista

5. Napsauttamalla OK suljetaan valintaikkuna.