Taula barra

Taula barrak taulekin lan egitean behar diren funtzioak ditu. Kurtsorea taularen barrura eramatean agertzen da.

Txertatu taula

Taula bat txertatzen du dokumentuan. Horren ordez, gezian klik egin, taulan sartu beharreko errenkada eta zutabe kopurua hautatzeko arrastatu eta azken gelaxkan klik egin dezakezu.

Ikonoa

Taula

Marraren estiloa

Marraren estiloa tresna-barra irekitzeko egin klik ikono honetan. Ertzaren marraren estiloa aldatzeko aukera emango dizu.

Ikonoa

Marraren estiloa

Ertzaren kolorea

Ertzaren kolorea tresna-barra irekitzeko, egin klik Marra-kolorea (ertzarena)) ikonoan. Objektu baten ertzaren kolorea aldatu ahal izango duzu.

Ikonoa

Marra-kolorea (ertzarena)

Ertzak

Ertzak tresna-barra irekitzeko, egin klik Ertzak ikonoan. Orri-area edo objektu baten ertzak aldatu ahal izango dituzu.

Ikonoa

Ertzak

Atzeko planoaren kolorea

Egin klik tresna-barra bat irekitzeko, non paragrafo baten atzeko planoaren kolorea hauta dezakezun. Kolorea uneko paragrafoaren edo hautatutako paragrafoaren atzeko planoari aplikatzen zaio.

Ikonoa

Atzeko planoaren kolorea

Gelaxkak batu

Taulan hautatutako gelaxken edukia gelaxka bakarrean konbinatzen du.

icon

Batu gelaxkak

Gelaxkak banatu

Gelaxka edo gelaxka taldea zuk zehaztutako gelaxka kopuruan zatitzen du, horizontalean edo bertikalean.

Icon

Zatitu gelaxkak

Optimizatu

Taulako errenkadak eta zutabeak optimizatzeko funtzioak dituen tresna-barra irekitzen du.

Icon

Optimizatu tamaina

Goia

Gelaxkaren edukia gelaxkaren goiko ertzarekin lerrokatzen du.

Zentratu (bertikalean)

Hautatutako hitzaren klasea definitzen du.

Behea

Gelaxkaren edukia gelaxkaren beheko ertzarekin lerrokatzen du.

Txertatu errenkadak

Taulan errenkada bat edo gehiago txertatzen ditu, hautapenaren azpian. Errenkada bat baino gehiago txerta ditzakezu. Horretarako, ireki elkarrizketa-koadroa (aukeratu Taula - Txertatu - Errenkadak), edo hautatu errenkada bat baino gehiago ikonoan klik egin aurretik. Bigarren metodoak jatorrizko errenkaden altuera bereko errenkadak txertatzen ditu.

Icon

Txertatu errenkada

Txertatu zutabea

Zutabe bat edo gehitago txertatzen ditu taulan, hautapenaren ondoren. Hainbat zutabe txerta ditzakezu aldi berean. Horretarako, ireki elkarrizketa-koadroa (aukeratu Taula - Txertatu - Zutabeak), edo hautatu hainbat zutabe ikonoan klik egin aurretik. Bigarren metodoa erabiltzen baduzu, txertatutako zutabeek hautatutako zutabeen zabalera erlatibo bera izango dute.

Icon

Txertatu zutabea

Ezabatu errenkada

Hautatutako errenkada taulatik ezabatzen du.

Ikonoa

Ezabatu errenkada

Ezabatu zutabea

Hautatutako zutabea taulatik ezabatzen du.

Ikonoa

Ezabatu zutabea

AutoFormatua

Uneko taulari formatuak automatikoki aplikatzen dizkio, letra-tipoa, itzaldura eta ertzak barne.

Taula-propietateak

Hautatutako taularen propietateak zehazten ditu, adibidez, izena, lerrokapena, tarteak, zutabe-zabalera, ertzak eta atzeko planoa.

Ordenatu

Hautatutako paragrafoak edo errenkadak alfabetikoki edo zenbakiekin ordenatzen ditu. Ordenatzeko hiru gako definitu eta ordenatzeko gako alfanumerikoak edo zenbakizkoak konbina ditzakezu.

Batuketa

Batuketa-funtzioa aktibatzen du. Kontuan izan kurtsoreak batura agertzea nahi duzun gelaxkan egon behar duela.

Icon

Batuketa