Marrazkia barra

Eskema-ikuspegian, Eskema barrak sarritan erabiltzen diren editatze-tresnak ditu. Egin klik ikono baten ondoko gezian komando osagarriak dituen tresna-barra irekitzeko.

Marrazkia barra ikus dezakezu baita ere testu-dokumentu edo kalkulu-orri batetik. Ikono ikusgaien multzoa piskat desberdinak izan daitezke uneko dokumentu motaren arabera.

Hautatu

Uneko diapositiban objektu bat hautatzeko, egin klik Marrazkia barrako Hautatu tresnan (gezi zuria), eta ondoren, egin klik objektuan.

Objektu bat baino gehiago hautatzeko, sakatu Maius klik egiten duzun bitartean.

Beste objektu baten atzean dagoen objektu bat hautatzeko, eduki sakatuta tekla eta, gero, egin klik objektuan. Pilan azpian dagoen hurrengo objektua hautatzeko, eduki sakatuta tekla eta, gero, egin klik berriro. Lehen hautatutako objektua berriro hautatzeko, eduki sakatuta Shift + teklak eta egin klik.

Hautatutako objektuari testua gehitzeko, egin klik bikoitza objektuan eta idatzi edo sartu testua.

Hautapena kentzeko, egin klik hautatutako objektutik kanpo eta sakatu Ihes.

Tresna batean klik bikoitza egiten baduzu, tresna hori behin eta berriz erabili ahal izango duzu. Klik bakar bat egiten baduzu tresnan, azkeneko hautapenera itzuliko da, ataza osatu ondoren.

Hautatu

Uneko dokumentuan objektuak hauta ditzakezu.

Ikonoa

Hautapena

Laukizuzena

Uneko dokumentuan arrastatzen duzun lekuan laukizuzen betea marrazten du. Egin klik laukizuzenaren izkina kokatzea nahi duzun lekuan, eta arrastatu nahi duzun tamaina lortzen duen arte. Karratua marrazteko, sakatu Maius arrastatzen duzun bitartean.

Icon

Laukizuzena

Elipsea

Uneko dokumentuan arrastatzen duzun lekuan obalatu betea marrazten du. Egin klik obalatua marraztea nahi duzun lekuan, eta arrastatu nahi duzun tamaina lortzen duen arte. Zirkulua marrazteko, sakatu Maius arrastatzen duzun bitartean.

Icon

Elipsea

Testua

Uneko dokumentuan klik egin edo arrastatzen duzun lekuan testu-koadroa marrazten du. Egin klik dokumentuko edozein lekutan, eta idatzi edo itsatsi testua.

Ikonoa

Testua

Kurba

Marrazkia barrako kurbaren ikonoan Marrak tresna-barra irekitzen du. Hor marrak eta formak gehi diezazkiokezu uneko diapositibari.

Icon

Kurba

Lotura-marrak

Icon

Lotura-marra

Ireki Lotura-marrak tresna-barra. Horren bidez lotura-marrak gehi diezazkiekezu uneko diapositibako objektuei. Lotura-marra objektuak lotzen dituen marra da, eta objektuak lekuz aldatzean erantsita gelditzen da. Lotura-marra duen objektua kopiatzen baduzu, lotura-marra ere kopiatu egiten da.

Marrak eta geziak

Geziak tresna-barra irekitzen du marrak eta geziak txertatzeko.

3D objektuak

3D objektuak tresna-barra irekitzen du. Objektuak hiru dimentsiokoak dira: sakonera, argiztapena eta islada dute. Txertatutako objektu bakoitzak 3D eszena bat sortzen du hasieran. F3 sakatu daiteke eszenan sartzeko. 3D objektu horietan, '3D efektuak' elkarrizketa-koadroa ireki daiteke beren propietateak editatzeko.

Ikonoa

3D objektuak

Oinarrizko formak

Dokumentuan irudiak txertatzeko erabil dezakezun Oinarrizko formak tresna-barra irekitzen du.

Ikonoa

Oinarrizko formak

Ikur-formak

Ikur formak tresna-barra irekitzen du, eta horren bidez, grafikoak txerta daitezke dokumentuan.

Ikonoa

Ikur-formak

Bloke-geziak

Bloke geziak tresna-barra irekitzen du eta hortik grafikoak txerta daitezke dokumentuan.

Ikonoa

Bloke-geziak

Fluxu-diagramak

Legendak Fluxu-diagramak tresna-barra irekitzen du eta dokumentuan grafikoak txertatzeko erabil daiteke.

Ikonoa

Fluxu-diagramak

Bunbuiloak

Bunbuiloak tresna-barra irekitzen du eta dokumentuan grafikoak txertatzeko erabil daiteke.

Ikonoa

Bunbuiloak

Izarrak eta bandak

Izarrak eta bandak tresna-barra irekitzen du eta dokumentuan grafikoak txertatzeko erabil daiteke.

Ikonoa

Izarrak

Puntuak

Marrazkian puntuak editatzeko aukera ematen dizu.

Kolatze-puntuak

Marrazkian kolatze-puntuak editatzeko aukera ematen dizu.

Fontwork galeria

Fontwork elkarrizketa-koadroa irekitzen du, formatu-aukera arruntak erabilita sortu ezin daitekeen estilodun testua txertatu ahal izateko dokumentuan.

Ikonoa

Fontwork galeria

Fitxategitik

Irudi bat txertatzen du uneko dokumentuan .

Icon

Irudia

Txertatu

Ikonoa

Txertatu

Biratu

Tresna hau objektua biratzeko erabiltzen da.

Ikonoa

Biratu

Lerrokatzea

Hautatutako objektuen lerrokatzea aldatzen du.

Icon

Lerrokatu

Antolatu

Hautatutako objektuaren pilatze-ordena aldatzen du.

Icon

Antolatu

Estrusioa aktibatu/desaktibatu

Hautatutako objektuentzako 3D efektuak aktibatu eta desaktibatzen ditu.

'Animazioa' panela

Hautatutako objektuei efektuak esleitzen dizkie.

Icon

Animazio pertsonalizatua

Interakzioa

Diapositiba-aurkezpenean objektu batean klik egitean nola jokatzen duen zehazten du.

Icon

Interakzioa