Lotura-marrak

Icon

Lotura-marra

Ireki Lotura-marrak tresna-barra. Horren bidez lotura-marrak gehi diezazkiekezu uneko diapositibako objektuei. Lotura-marra objektuak lotzen dituen marra da, eta objektuak lekuz aldatzean erantsita gelditzen da. Lotura-marra duen objektua kopiatzen baduzu, lotura-marra ere kopiatu egiten da.

Lotura-marren lau mota daude:

1. Estandarra (90º-ko ukondoa)

2. Marra (bi ukondo)

3. Zuzena

4. Kurbatua

Lotura-marra batean klik egin eta saguaren kurtsorea betetako objektu baten gainean, edo bete gabeko objektu baten ertzaren gainean, mugitzen baduzu, kolatze-puntuak agertuko dira. Kolatze-puntua lotura-marra bat itsatsi dezakezun puntu finko bat da. Kolatze-puntu pertsonalizatuak erantsi diezazkiokezu objektu bati.

Lotura-marra bat marrazteko, egin klik objektu bateko kolatze-puntu batean, arrastatu beste objektu bateko kolatze-puntu batera eta, gero, askatu. Halaber, dokumentuaren zati huts batera arrasta dezakezu eta klik egin. Lotura-marraren lotu gabeko muturra dagoen lekuan uzten da blokeatuta, mutur hori beste kokaleku batera arrastatzen duzun arte. Lotura-marra bat askatzeko, arrastatu lotura-marraren bi muturretako bat beste kokaleku batera.

Lotura-marra

Lotura-marra bat marrazten du, 90 graduko angelu bat edo gehiago dituena. Sakatu objektu baten kolatze-puntu batean, arrastatu beste objektu bateko kolatze-puntu batera, eta askatu.

Icon

Lotura-marra

Lotura-marrak gezia du hasieran

Lotura-marra bat marrazten du, 90 graduko angelu bat edo gehiago dituena eta hasiera-puntuan gezi bat duena. Sakatu objektu baten kolatze-puntu batean, arrastatu beste objektu bateko kolatze-puntu batera, eta askatu.

Ikonoa

Lotura-marrak gezia du hasieran

Lotura-marrak gezia du amaieran

Lotura-marra bat marrazten du, 90 graduko angelu bat edo gehiago dituena eta amaiera-puntuan gezi bat duena. Sakatu objektu baten kolatze-puntu batean, arrastatu beste objektu bateko kolatze-puntu batera, eta askatu.

Icon

Lotura-marrak gezia du amaieran

Gezidun lotura-marra

Lotura-marra bat marrazten du, 90 graduko angelu bat edo gehiago dituena eta bi muturretan gezia duena. Sakatu objektu baten kolatze-puntu batean, arrastatu beste objektu bateko kolatze-puntu batera, eta askatu.

Icon

Gezidun lotura-marra

Lotura-marrak zirkulua du hasieran

Lotura-marra bat marrazten du, 90 graduko angelu bat edo gehiago dituena eta hasiera-puntuan zirkulu bat duena. Sakatu objektu baten kolatze-puntu batean, arrastatu beste objektu bateko kolatze-puntu batera, eta askatu.

Icon

Lotura-marrak zirkulua du hasieran

Lotura-marrak zirkulua du amaieran

Lotura-marra bat marrazten du, 90 graduko angelu bat edo gehiago dituena eta amaiera-puntuan zirkulu bat duena. Sakatu objektu baten kolatze-puntu batean, arrastatu beste objektu bateko kolatze-puntu batera, eta askatu.

Icon

Lotura-marrak zirkulua du amaieran

Zirkuludun lotura-marra

Lotura-marra bat marrazten du, 90 graduko angelu bat edo gehiago dituena eta bi muturretan zirkuluak dituena. Sakatu objektu baten kolatze-puntu batean, arrastatu beste objektu bateko kolatze-puntu batera, eta askatu.

Ikonoa

Zirkuludun lotura-marra

Lotura-marra lineala

Lotura-marra bat marrazten du, kolatze-puntu batetik hurbil okertzen dena. Sakatu objektu baten kolatze-puntu batean, arrastatu beste objektu bateko kolatze-puntu batera, eta askatu. Okertze-puntu baten eta kolatze-puntu baten arteko marra-segmentuaren luzera doitzeko, sakatu konektorean eta arrastatu okertze-puntua.

Icon

Lotura-marra lineala

Lotura-marra linealak gezia du hasieran

Lotura-marra bat marrazten du, gezi batekin hasten dena eta kolatze-puntu batetik hurbil okertzen dena. Sakatu objektu baten kolatze-puntu batean, arrastatu beste objektu bateko kolatze-puntu batera, eta askatu. Okertze-puntu baten eta kolatze-puntu baten arteko marra-segmentuaren luzera doitzeko, sakatu konektorean eta arrastatu okertze-puntua.

Ikonoa

Lotura-marra linealak gezia du hasieran

Lotura-marra linealak gezia du amaieran

Lotura-marra bat marrazten du, gezi batekin amaitzen dena eta kolatze-puntu batetik hurbil okertzen dena. Sakatu objektu baten kolatze-puntu batean, arrastatu beste objektu bateko kolatze-puntu batera, eta askatu. Okertze-puntu baten eta kolatze-puntu baten arteko marra-segmentuaren luzera doitzeko, sakatu konektorean eta arrastatu okertze-puntua.

Icon

Lotura-marra linealak gezia du amaieran

Gezidun lotura-marra lineala

Lotura-marra bat marrazten du, bi muturretan geziak dituena eta kolatze-puntu batetik hurbil okertzen dena. Sakatu objektu baten kolatze-puntu batean, arrastatu beste objektu bateko kolatze-puntu batera, eta askatu. Okertze-puntu baten eta kolatze-puntu baten arteko marra-segmentuaren luzera doitzeko, sakatu konektorean eta arrastatu okertze-puntua.

Icon

Gezidun lotura-marra lineala

Lotura-marra lineala zirkuluarekin hasten da

Lotura-marra bat marrazten du, zirkulu batekin hasten dena eta kolatze-puntu batetik hurbil okertzen dena. Sakatu objektu baten kolatze-puntu batean, arrastatu beste objektu bateko kolatze-puntu batera, eta askatu. Okertze-puntu baten eta kolatze-puntu baten arteko marra-segmentuaren luzera doitzeko, sakatu konektorean eta arrastatu okertze-puntua.

Icon

Lotura-marra lineala zirkuluarekin hasten da

Lotura-marra linealak zirkulua du amaiera

Lotura-marra bat marrazten du, zirkulu batekin amaitzen dena eta kolatze-puntu batetik hurbil okertzen dena. Sakatu objektu baten kolatze-puntu batean, arrastatu beste objektu bateko kolatze-puntu batera, eta askatu. Okertze-puntu baten eta kolatze-puntu baten arteko marra-segmentuaren luzera doitzeko, sakatu konektorean eta arrastatu okertze-puntua.

Icon

Lotura-marra linealak zirkulua du amaiera

Zirkuludun lotura-marra lineala

Lotura-marra bat marrazten du, bi muturretan zirkuluak dituena eta kolatze-puntu batetik hurbil okertzen dena. Sakatu objektu baten kolatze-puntu batean, arrastatu beste objektu bateko kolatze-puntu batera, eta askatu. Okertze-puntu baten eta kolatze-puntu baten arteko marra-segmentuaren luzera doitzeko, sakatu konektorean eta arrastatu okertze-puntua.

Icon

Zirkuludun lotura-marra lineala

Lotura-marra zuzena

Lotura-marra zuzena marrazten du. Sakatu objektu baten kolatze-puntu batean, arrastatu beste objektu bateko kolatze-puntu batera, eta askatu.

Ikonoa

Lotura-marra zuzena

Lotura-marra zuzenak gezia du hasieran

Lotura-marra zuzena marrazten du, hasierako puntuan gezi bat duena. Sakatu objektu baten kolatze-puntu batean, arrastatu beste objektu bateko kolatze-puntu batera, eta askatu.

Ikonoa

Lotura-marra zuzenak gezia du hasieran

Lotura-marra zuzenak gezia du amaieran

Lotura-marra zuzena marrazten du, amaierako puntuan gezi bat duena. Sakatu objektu baten kolatze-puntu batean, arrastatu beste objektu bateko kolatze-puntu batera, eta askatu.

Icon

Lotura-marra zuzenak gezia du amaieran

Gezidun lotura-marra zuzena

Lotura-marra zuzena marrazten du, bi muturretan gezia duena. Sakatu objektu baten kolatze-puntu batean, arrastatu beste objektu bateko kolatze-puntu batera, eta askatu.

Icon

Gezidun lotura-marra zuzena

Lotura-marra zuzenak zirkulua du hasieran

Lotura-marra zuzena marrazten du, hasierako puntuan zirkulu bat duena. Sakatu objektu baten kolatze-puntu batean, arrastatu beste objektu bateko kolatze-puntu batera, eta askatu.

Icon

Lotura-marra zuzenak zirkulua du hasieran

Lotura-marra zuzenak zirkulua du amaieran

Lotura-marra zuzena marrazten du, amaierako puntuan zirkulu bat duena. Sakatu objektu baten kolatze-puntu batean, arrastatu beste objektu bateko kolatze-puntu batera, eta askatu.

Icon

Lotura-marra zuzenak zirkulua du amaieran

Zirkuludun lotura-marra zuzena

Lotura-marra zuzena marrazten du, bi muturretan zirkulu bat duena. Sakatu objektu baten kolatze-puntu batean, arrastatu beste objektu bateko kolatze-puntu batera, eta askatu.

Icon

Zirkuludun lotura-marra zuzena

Lotura-marra kurbatua

Lotura-marra kurbatua marrazten du. Sakatu objektu baten kolatze-puntu batean, arrastatu beste objektu bateko kolatze-puntu batera, eta askatu.

Icon

Lotura-marra kurbatua

Lotura-marra kurbatuak gezia du hasieran

Lotura-marra kurbatua marrazten du, hasierako puntuan gezi bat duena. Sakatu objektu baten kolatze-puntu batean, arrastatu beste objektu bateko kolatze-puntu batera, eta askatu.

Icon

Lotura-marra kurbatuak gezia du hasieran

Lotura-marra kurbatuak gezia du amaieran

Lotura-marra kurbatua marrazten du, amaierako puntuan gezi bat duena. Sakatu objektu baten kolatze-puntu batean, arrastatu beste objektu bateko kolatze-puntu batera, eta askatu.

Icon

Lotura-marra kurbatuak gezia du amaieran

Gezidun lotura-marra kurbatua

Lotura-marra kurbatua marrazten du, bi muturretan gezia duena. Sakatu objektu baten kolatze-puntu batean, arrastatu beste objektu bateko kolatze-puntu batera, eta askatu.

Icon

Gezidun lotura-marra kurbatua

Lotura-marra kurbatuak zirkulua du hasieran

Lotura-marra kurbatua marrazten du, hasierako puntuan zirkulu bat duena. Sakatu objektu baten kolatze-puntu batean, arrastatu beste objektu bateko kolatze-puntu batera, eta askatu.

Icon

Lotura-marra kurbatuak zirkulua du hasieran

Lotura-marra kurbatuak zirkulua du amaieran

Lotura-marra kurbatua marrazten du, amaierako puntuan zirkulu bat duena. Sakatu objektu baten kolatze-puntu batean, arrastatu beste objektu bateko kolatze-puntu batera, eta askatu.

Icon

Lotura-marra kurbatuak zirkulua du amaieran

Zirkuludun lotura-marra kurbatua

Lotura-marra kurbatua marrazten du, bi muturretan zirkuluak dituena. Sakatu objektu baten kolatze-puntu batean, arrastatu beste objektu bateko kolatze-puntu batera, eta askatu.

Icon

Zirkuludun lotura-marra kurbatua