LibreOffice Writer aukerak

Ezarpen hauen bidez zehazten da LibreOffice(e)n sortutako testu-dokumentuak kudeatzeko modua. Uneko testu-dokumentuaren ezarpenak ere defini daitezke. Ezarpen orokorrak automatikoki gordeko dira.

Komando hau erabiltzeko...

Aukeratu - LibreOffice Base.

Orokorra

Testu-dokumentuen ezarpen orokorrak zehazten ditu.

Ikusi

Zenbait objektu zure testu-dokumentuetan bistaratzeko ezarpen lehenetsiak zehazten ditu eta baita leiho-elementuen ezarpen lehenetsiak ere.

Formateatzeko laguntza

LibreOfficeko testuetan eta HTML dokumentuetan, karaktere batzuen eta zuzeneko kurtsorearen bistaratzea definitzen du.

Sareta

Zure dokumentu-orrialdeen sareta konfiguragarriaren ezarpenak zehazten ditu. Saretak objektuen kokapen zehatza ezartzen laguntzen du. Doitze-sareta "magnetikoarekin" lerrokatuta ere ezar dezakezu sareta hori.

Oinarrizko letra-tipoak (mendebaldekoak)

Oinarrizko letra-tipoen ezarpenak zehazten ditu.

Oinarrizko letra-tipoak (asiarrak)

Oinarrizko letra-tipo asiarren ezarpenak zehazten ditu, hizkuntza asiarren euskarria aktibatu bada - Hizkuntza-ezarpenak - Hizkuntzak. aukeran.

Oinarrizko letra-tipoak (CTL)

Testu-diseinu konplexuko hizkuntzen oinarrizko letra-tipoen ezarpenak zehazten ditu, haien euskarria aktibatu bada - Hizkuntza-ezarpenak - Hizkuntzak. aukeran.

Inprimatu

Testu edo HTML dokumentu bateko inprimaketa-ezarpenak zehazten ditu.

Taula

Testu-dokumentuetako taulen atributuak definitzen ditu.

Aldaketak

Dokumentuko aldaketen itxura definitzen du.

Bateragarritasuna

Testu-dokumentuen bateragarritasun-ezarpenak zehazten ditu. Microsoft Word dokumentuak inportatzeko LibreOffice aplikazioak dituen aukerak doitzen laguntzen du.

Epigrafe automatikoa

Txertatutako objektuetan automatikoki gehitutako epigrafeen ezarpenak zehazten ditu.

Posta-fusioko mezua

Gutun-ereduak mezu elektroniko gisa bidaltzen dituzun unerako erabiltzailearen informazioa eta zerbitzariaren ezarpenak zehazten ditu.