Rate funtzioa [VBA]

Ordainketa erregularren serie batetik datorren inbertsio baten balio eguneratua kalkulatzen du.

Abisu-ikonoa

Funtzio edo konstante hau gaitzeko, erabili Option VBASupport 1 instrukzioa modulu batean, programa-kode exekutagarriaren aurrean kokatuta.

Sintaxia:

Rate( NPer as Double, Pmt as Double, PV as Double [FV as Variant], [Due as Variant], [Guess as Variant] )

Itzulera-balioa:

Double

Parametroak:

NPer: urtesaria ordaintzen den epealdien kopuru osoa.

Pmt: epealdi bakoitzean ordaindutako ordainketa konstantea.

PV: maileguaren / inbertsioaren uneko balioa.

FV (aukerakoa): maileguaren / inbertsioaren etorkizuneko balioa.

Epemuga (aukerakoa): ordainketa epealdiaren hasieran edo amaieran egingo den definitzen du.

0 - ordainketaren epemuga denboraldiaren amaieran da;

1 - ordainketaren epemuga denboraldiaren hasieran da.

Zenbatetsia (aukerakoa): interesaren balio estimatua zehazten du kalkulu iteratiboarekin.

Errore-kodeak:

5 Prozedura-deia ez baliozkoa

Adibidea:

REM ***** BASIC *****

Option VBASupport 1

Sub ExampleRate

' Kalkulatu $100.000ko mailegu bat ordaintzeko behar den interes-tasa,

' ordainketa 6 urtean egiten bada, hil bukaeran egingo diren $1.500eko ordainketekin.

Dim mRate As Double

mRate = Rate( 72, -1500, 100000 )

print mRate' mRate kalkulatuta, 0.00213778025343334 ematen du

End sub