Indsættelse af et helt tekstdokument

For at indsætte en tekstfil

1. Placer markøren i det dokument, hvor du vil indsætte filen.

2. Vælg Indsæt - Fil.

3. Find det tekstdokument, som du vil indsætte, og klik så på OK.

Indholdet af tekstdokumentet bliver indlejret i det aktuelle dokument og bliver ikke opdateret, hvis kildefilen bliver ændret. Hvis du vil opdatere indholdet automatisk, når du ændrer kildedokumentet, så indsæt filen som en kæde.

For at indsætte et helt tekstdokument som en kæde

1. Placer markøren i det dokument, hvor du vil indsætte filen.

2. Vælg Indsæt - Sektion.

3. Skriv et navn i feltet Ny sektion, og marker så afkrydsningsfeltet Hyperlink.

4. I feltet Filnavn skriver du navnet på den fil, som du vil indsætte, eller klikker på knappen Gennemse... og finder filen.

Hvis tekstdokumentet, som er mål for handlingen, indeholder sektioner, kan du vælge den sektion, som du vil indsætte i feltet Sektioner.

5. Hvis du ønsker det, så indstil formateringsindstillingerne for sektionen.

6. Klik på Indsæt.

LibreOffice opdaterer automatisk indholdet af den indsatte sektion hver gang kildedokumentet bliver ændret. Hvis du vil opdatere sektionens indhold manuelt, skal du vælge Funktioner - Opdater - Opdater alt.

Indsættelse, redigering og sammenkædning af tekstrammer