Brug af Smartmærker

Smartmærker leverer yderligere information og funktionalitet til udvalgte ord i et Writer-dokument. De tilgængelige funktionaliteter kan være forskellige for forskellige Smartmærke-udvidelser.

Installation af Smartmærker

Smartmærker kan leveres som udvidelser til LibreOffice Writer.

For at installere et Smartmærke skal du gøre et af følgende:

Menuen Smartmærker

Enhver tekst i et Writer-tekstdokument kan markeres med et Smartmærke, der som standard er en magentafarvet understregning. Du kan ændre farven i - LibreOffice - Udseende.

Når du peger på et Smartmærke, vil et tip informere dig om at du kan åbne menuen Smartmærker med Ctrl+klik. Hvis du ikke bruger en mus, skal du placere markøren inden i den markerede tekst og åbne genvejsmenuen med Skift+F10.

I menuen Smartmærker ser du de tilgængelige handlinger, der er defineret for dette Smartmærke. Vælg en indstilling fra menuen. Kommandoen Indstillinger for smartmærker åbner siden Smartmærker under Funktioner - Autokorrekturindstillinger.

For at aktivere og deaktivere Smartmærker

Når du har installeret mindst en Smartmærke udvidelse, vil du se Smartmærke siden i dialogen Funktioner - Autokorrekturindstillinger. Brug denne dialog til at aktivere eller deaktivere Smartmærker og til at administrere de installerede Smartmærker.

Noteikon

Tekst der genkendes som et Smartmærke bliver ikke kontrolleret med den automatisk stavekontrol.