Gem tekstdokumenter i HTML-format

Du kan gemme et LibreOffice Writer dokument i HTML-format, så du kan vise det i en webbrowser. Hvis du vil, kan du forbinde et sideskift med en specifik overskriftstypografi for at genere en selvstændig HTML-side, hver gang typografien forekommer i dokumentet. LibreOffice Writer opretter automatisk en side, som indeholder hyperlinks til hver af disse sider.

Når du gemmer et tekstdokument i HTML-format, gemmes alle billeder i dokumentet i HTML-filen som indlejrede datastrømme. LibreOffice forsøger at bibeholde det oprindelige grafikformat, f.eks. gemmes JPEG billeder eller SVG-billeder i HTML-dokumentet i deres originale format. Alle andre grafikformater gemmes som PNG.

1. Anvend en af standardoverskriftstypografierne i LibreOffice til afsnitsoverskrifter, for eksempel, "Overskrift 1", til de afsnit hvor du vil generere en ny HTML-side.

2. Vælg Filer - Send - Opret HTML-dokument.

3. I feltet Typografier skal du vælge den afsnitstypografi, som du vil bruge til at generere en ny HTML-side.

4. Angiv en sti og et navn for HTML-dokumentet, og klik så på Gem.