Arbejde med hoveddokumenter rog underdokumenter

Et hoveddokument lader dig styre store dokumenter, såsom en bog med mange kapitler. Hoveddokumentet kan ses som en beholder for de enkelte LibreOffice Writer filer. De enkelte filer kaldes underdokumenter.

For at oprette et hoveddokument

1. Gør et af følgende:

1. Hvis du opretter et nyt hoveddokument, skal det første element i Navigatoren være et Tekst-element. Skriv en introduktion eller indtast noget tekst. Dette sikrer, at du efter redigering af en eksisterende typografi i hoveddokumentet, ser den ændrede typografi i underdokumenterne.

2. I Navigatoren for hoveddokumenter (skulle åbne automatisk, ellers tryk på F5 for at åbne), skal du klikke og holde ikonet Indsæt nede og gøre et af følgende:

1. Vælg Filer - Gem.

For at redigere et hoveddokument

Brug Navigator til at omarrangere og redigere underdokumenterne i et hoveddokument.

Ikon

For at opdatere et indeks i et hoveddokument, vælg indekset i Navigatoren, og klik så på ikonet Opdater.

Noteikon

Når du indsætter et objekt som en ramme eller et billede i et hoveddokument, skal du ikke forankre objektet som "bundet til side". I stedet skal du indstille forankringen som "bundet til afsnit" på fanebladet Formater - (Objekttype) - Type, og så indstille objektets placering relativ til "Hele siden" i rullelisterne Vandret og Lodret.

For at starte hvert underdokument på en ny side

1. Vær sikker på, at hvert underdokument starter med en overskrift, som bruger den samme afsnitstypografi, for eksempel "Overskrift 1".

2. I hoveddokumentet skal du vælge Vis - Typografier og formatering og klikke på ikonet Afsnitstypografier.

3. Højreklik "Overskrift 1" og vælg Modificer.

4. Klik på fanebladet Tekstforløb.

5. I området Skift vælg Indsæt og vælg så "Side" i feltet Type.

6. Hvis du ønsker, at hvert underdokument skal starte på en ulige side, marker Med sidetypografi, og vælg "Højre side" i boksen.

7. Klik på OK.

For at eksportere et masterdokument som et LibreOffice tekstdokument

1. Vælg Filer - Eksporter.

2. I listen Filformat skal du vælge et filformat for tekstdokumenter og klikke på Eksporter.

Noteikon

Underdokumenterne vil blive eksporteret som sektioner. Brug Formater - Sektioner for at ophæve beskyttelsen og fjerne sektioner, hvis du foretrækker et almindeligt dokument uden sektioner.