Definere kanter for sider

Advarselsikon

I Writer kan du definere rammer for sidetypografier, ikke for individuelle sider. Alle ændringer, der bliver lavet på kanter anvendes på alle sider, der bruger den samme sidetypografi. Bemærk at sidetypografiændringer ikke kan fortrydes med fortryd funktionen i LibreOffice.

For at indstille en foruddefineret kanttype

1. Vælg Formater - Side - Kanter.

2. Vælg en af standard-kanttypografierne i området Standard.

3. Vælg en linjetypografi samt bredde og farve for den markerede kanttypografi i området Linje. Disse indstillinger gælder for alle kantlinjer som er indeholdt i den valgte kanttypografi.

4. Vælg afstanden mellem kantlinjerne og sidens indhold i området Afstand til indhold. Du kan kun ændre afstanden for kanter, som har en kantlinje defineret.

5. Klik på OK for at anvende ændringerne.

For at sætte en tilpasset kanttype

1. Vælg Formater - Side - Kanter.

2. I området Brugerdefineret skal du vælge de kanter, som du ønsker, der skal optræde i et almindeligt layout. Klik på en kant i forhåndsvisningen for at ændre valget af en kant.

3. Vælg en linjetypografi, bredde og farve for den valgte kanttypografi i området Linje. Disse indstillinger er gældende for alle kantlinjer som er med i den pågældende kanttypografi.

4. Gentag de sidste to trin for hver kant i rammen.

5. Vælg afstanden mellem kantlinjerne og sidens indhold i området Afstand til indhold. Du kan kun ændre afstanden for kanter, som har en kantlinje defineret.

6. Klik på OK for at anvende ændringerne.