Funktioner

Afhængig af den felttype, du vælger, kan du tildele betingelser til bestemte funktioner. For eksempel kan du definere et felt, som udfører en makro, når du klikker på feltet i dokumentet, eller en betingelse som, når den er opfyldt, skjuler et felt. Du kan også definere pladsholderfelter, som indsætter grafik, tabeller, rammer og andre objekter i dit dokument, når det behøves.

For at tilgå denne kommando...

Vælg fanen Indsæt - Felter - Flere felter - Funktioner

Type

Opremser de tilgængelige felttyper. For at føje et felt til dit dokument, skal du klikke på en felttype, klikke på et felt i listen Type, og så klikke på Indsæt. Følgende felter er tilgængelige:

Type

Betydning

Betinget tekst

Indsætter tekst, hvis en bestemt betingelse er opfyldt. Indtast for eksempel "sun eq 1" i feltet Betingelse, og derefter den tekst, som du vil indsætte, når variablen "sun" er lig med "1" i feltet . Hvis du vil, kan du også indtaste den tekst, som du vil vise, når denne betingelse ikke er opfyldt i feltet Ellers. For at definere variablen "sun" skal du klikke på fanebladet Variable, vælge "Definer variabel", skrive "sun" i feltet Navn og dens værdi i feltet Værdi.

Indtastningsliste

Indsætter et tekstfelt, som viser et enkelt element fra en liste. Du kan tilføje, redigere og fjerne punkter og ændre deres rækkefølge på listen. Klik på en Indtastningsliste i dit dokument eller tryk Ctrl+Skift+F9 for at vise dialogen Vælg element.

Indtastningsfelt

Indsætter et tekstfelt, som du kan åbne ved at klikke på det i dokumentet. Du kan så skifte teksten, som bliver vist.

Udfør makro

Indsætter et tekstfelt, som udfører en makro, når du klikker feltet i dokumentet. For at tildele en makro til feltet, klik knappen Makro.

Pladsholder

Indsætter et pladsholderfelt i dokumentet, for eksempel for grafik. Når du klikker et pladsholderfelt i dokumentet, bliver du bedt om at indsætte det element, som mangler.

Skjult tekst

Indsætter et tekstfelt, som er skjult, når den betingelse, som du angiver, er opfyldt. For at bruge denne funktion, vælg - LibreOffice Writer - Formateringshjælp og ryd afkrydsningsfeltet Felter: Skjult tekst.

Skjult afsnit

Skjuler et afsnit, når den betingelse, som du angiver, er opfyldt. For at bruge denne funktion, - LibreOffice Writer - Formateringshjælp og ryd afkrydsningsfeltet Felter: Skjulte afsnit.

Kombiner tegn

Kombinerer op til 6 tegn, så de opfører sig som et enkelt tegn. Denne funktionalitet er kun tilgængelig, når asiatiske skrifttyper er understøttet.

Noteikon

De følgende felter kan kun indsættes, hvis den tilsvarende felttype er valgt i Type.

Format

Klik på det format, som du vil bruge til det valgte felt, eller klik på "Flere formater" for at definere et brugerdefineret format.

For funktionsfelter bliver formatfeltet kun brugt til felter af typen pladsholder. Her bestemmer formatet, hvilket objekt pladsholderen står for.

Betingelse

For felter kædet til en betingelse, indtast kriteriet her.

Så, Ellers

Angiv den tekst, der skal vises, når betingelsen er opfyldt i feltet , og den tekst, der skal vises, når betingelsen ikke er opfyldt i feltet Ellers.

Du kan også indsætte databasefelter i boksene og Ellers ved at bruge formatet "databasenavn.tabelnavn.feltnavn".

Noteikon

Hvis tabellen eller feltnavnet ikke eksisterer i en database, vil intet blive indsat.

Noteikon

Hvis du inkluderer citationstegnene i "databasename.tablename.fieldname", bliver udtrykket indsat som tekst.

Henvisning

Skriv den tekst, som du vil vise i feltet. Hvis du indsætter et pladsholderfelt, så skriv den tekst, som du vil vise som et hjælpetip, når du lader musemarkøren blive over feltet.

Format

Vælg den makro, som du vil køre, når der klikkes på feltet.

Makronavn

Viser navnet på den valgte makro.

Pladsholder

Skriv den tekst, som du vil vise i pladsholderfeltet.

Skjult tekst

Skriv den tekst, som du vil skjule, hvis en betingelse er opfyldt.

Tegn

Indtast tegnene, som du vil kombinere. Du kan kombinere højst 6 tegn. Denne indstilling er kun tilgængelig for felttypen Kombiner tegn.

Værdi

Indtast en værdi for det valgte felt.

Makro

Åbner Makrovælger, hvor du kan vælge makroen, der vil køre, når du klikker på det valgte felt i dokumentet. Denne knap er kun tilgængelig for funktionsfeltet "Udfør makro".

De følgende kontrolelementer vises for felter af typen Indtastningsliste:

Element

Indtast et nyt element.

Tilføj

Tilføjer Element til listen.

Elementer på listen

Opremser elementerne. Det øverste element vises i dokumentet.

Fjern

Fjerner det valgte element fra listen.

Flyt opad

Flytter det valgte element op på listen.

Flyt nedad

Flytter det valgte element ned på listen.

Navn

Indtast et entydigt navn i Indtastningslisten.

Vælg element

Denne dialog bliver vist, når du klikker på en Indtastningsliste i dokumentet.

Vælg det element, som du vil vise i dokumentet, klik så OK.

Rediger

Viser dialogen Rediger felter: Funktioner, hvor du kan redigere Indtastningsliste.

Næste

Lukker den aktuelle Indtastningsliste og viser den næste, hvis den er tilgængelig. Du ser denne knap, når du åbner dialogen Vælg element med Ctrl+Skift+F9.