Unære og binære operatorer

Indtastede kommandoer

Symbol i panelet Elementer

Betydning

-

Ikon

Subtraktion

-

Ikon

Fortegn -

-+

Ikon

Minus/Plus

/

Ikon

Division

*

Ikon

Multiplikation

+

Ikon

Addition

+

Ikon

Fortegn +

+-

Ikon

Plus/Minus

and or &

Ikon

Logisk OG-operation

boper

Intet symbol. Brug:

a boper %SYM1 b

Binær operator. Et brugerdefineret symbol, der bruges som en binær operator, følger.

uoper

Intet symbol. Brug:

uoper %SYM2 b

Unær operator. Et brugerdefineret symbol følger, som bruges som unær operator.

cdot

Ikon

Multiplikation, lille gangetegn

circ

Ikon

Sammensætningstegn

div

Ikon

Division

neg

Ikon

Logisk IKKE

odivide

Intet symbol.

Skråstreg / i cirkel

odot

Intet symbol.

Lille gangetegn i cirkel

ominus

Intet symbol.

Minustegn i cirkel

oplus

Intet symbol.

Plussymbol i cirkel

eller eller |

Ikon

Logisk ELLER-operation

otimes

Intet symbol.

Multiplikationstegn i cirkel

over

Ikon

Division/Brøk

times

Ikon

Multiplikation

widebslash

Intet symbol.

Omvendt skråstreg \ mellem to tegn hvor det til højre er hævet skrift, og det til venstre er sænket skrift.

wideslash

Intet symbol.

Skråstreg / mellem to tegn hvor det til venstre er hævet skrift, og det til højre er sænket skrift.

Unære/binære operatorer

Du kan vælge forskellige unære og binære operatorer for at bygge din LibreOffice Math formel. Unær henviser til operatorer som påvirker en pladsholder. Binær henviser til operatorer påvirker to pladsholdere. Det nederste område af panelet Elementer viser de enkelte operatorer.Kontekstmenuen i Kommando vinduet indeholder også en liste med disse operatorer samt yderligere operatorer. Hvis du mangler en operator som ikke findes i panelet Elementer, kan du bruge højreklikmenuen eller taste den direkte ind i vinduet Kommandoer.