Pile

Åbn Pile værktøjslinjen, hvor du kan tilføje rette linjer, linjer med pile, og mållinjer til det aktuelle dias eller side.

Tipikon

Hvis du vil, kan du tilføje en pil efter du har tegnet en linje ved at vælge Formater - Linje, og så vælge en piletypografi fra typografiboksen.


Linje

Tegner en ret linje, der hvor du trækker i det aktuelle dokument. For at begrænse linjen til 45 grader, skal du holde Skift nede, mens du trækker.

Ikon

Linje

Streg med pilespids

Tegner en ret linje, som slutter med en pil, der hvor du trækker i det aktuelle dokument. For at begrænse linjen til 45 grader, skal du holde Skift nede, mens du trækker.

Ikon

Streg med pilespids

Streg med pilespids/cirkel

Tegner en ret linje, som begynder med en pil og ender med en cirkel, der hvor du trækker i det aktuelle dokument. For at begrænse linjen til 45 grader, skal du holde Skift nede, mens du trækker.

Ikon

Streg med pilespids/cirkel

Streg med pilespids/kvadrat

Tegner en ret linje, som begynder med en pil og ender med et kvadrat, der hvor du trækker i det aktuelle dokument. For at begrænse linjen til 45 grader skal du holde Skift nede, mens du trækker.

Ikon

Streg med pilespids/kvadrat

Linje (45°)

Tegner en ret linje, der er begrænset af vinkler på 45 grader.

Ikon

Linje (45°)

Streg begynder med pilespids

Tegner en ret linje, som begynder med en pil, der hvor du trækker i det aktuelle dokument. For at begrænse linjen til 45 grader skal du holde Skift nede, mens du trækker.

Ikon

Streg begynder med pilespids

Streg med cirkel/pilespids

Tegner en ret linje, som starter med en cirkel og slutter med en pil, der hvor du trækker i det aktuelle dokument. For at begrænse linjen til 45 grader skal du holde Skift nede, mens du trækker.

Ikon

Streg med cirkel/pilespids

Streg med kvadrat/pilespids

Tegner en ret linje, som starter med et kvadrat og slutter med en pil, der hvor du trækker i det aktuelle dokument. For at begrænse linjen til 45 grader skal du holde Skift nede, mens du trækker.

Ikon

Streg med kvadrat/pilespids

Mållinje

Tegner en linje, som viser dimensionslængden afgrænset af hjælpelinjer. Dimensionslinjer beregner og viser automatisk lineære dimensioner. For at tegne en dimensionslinje, åbn den flydende værktøjslinje Streger og pile og klik på Mållinje. Flyt din musepil til det sted, hvor du ønsker, at linjen skal starte og træk mållinjen. Slip når du er færdig.

Tipikon

Hvis du vil have, at mållinjen er af samme længde som siden af et nærliggende objekt, skal du holde tastennede, mens du trækker. For at begrænse mållinjen til 45 grader skal du holde Skift-tasten nede, mens du trækker.


I LibreOffice Draw er en mållinje altid indsat i laget som kaldes Mållinjer. Hvis du sætter det lag til at være usynligt, vil du ikke se mållinjen i din tegning.

Ikon

Mållinje

Streg med pilespidser

Tegner en ret linje med pile i begge ender, der hvor du trækker i det aktuelle dokument. For at begrænse linjen til 45 grader, skal du holde Skift nede, mens du trækker.

Ikon

Streg med pilespidser