3D-objekter

Åbner værktøjslinjen 3D-objekter. Objekterne er tredimensionelle med dybde, lyssætning og refleksion. Hvert indsat objekt former som udgangspunkt en 3D-scene. Du kan trykke F3 for at åbne scenen. For disse 3D-objekter kan du åbne dialogen 3D-effekter for at redigere indstillingerne.

Ikon

3D-objekter

Tipikon

For at rotere et 3D-objekt omkring en af dets tre akser, klik for at markere objektet, og klik så igen for at vise dets rotationshåndtag. Træk et håndtag i den retning, som du vil rotere objektet.

Terning

Tegner en udfyldt terning, der hvor du trækker på diasset. For at tegne et 3D-rektangel, skal du holde Skift nede, mens du trækker.

Ikon

Terning

Kugle

Tegner en udfyldt kugle, der hvor du trækker på diasset. For at tegne et kuglelegeme skal du holde Skift nede, mens du trækker.

Ikon

Kugle

Cylinder

Tegner en cylinder, som er baseret på en cirkel, der hvor du trækker på diasset. For at tegne en cylinder, som er baseret på en oval, skal du holde Skift nede, mens du trækker.

Ikon

Cylinder

Kegle

Tegner en kegle, som er baseret på en cirkel, der hvor du trækker på diasset. For at tegne en kegle, som er baseret på en oval, skal du holde Skift nede, mens du trækker.

Ikon

Kegle

Pyramide

Tegner en pyramide med et kvadrat som base, der hvor du trækker på diasset. For at tegne en pyramide med en rektangulær base, skal du holde Skift nede, mens du trækker. For at definere en anden polygon til pyramidens base, skal du åbne dialogen 3D-effekter og klikke på fanebladet Geometri. I området Segmenter, skal du indtaste antal sider for polygonen i kassen mærket Vandret, og så klikke på det grønne flueben.

Ikon

Pyramide

Torus

Tegner et ringformet objekt, som er baseret på en cirkel, der hvor du trækker på diasset. For at tegne en torus, som er baseret på en oval, skal du holde Skift nede, mens du trækker.

Ikon

Torus

Skal

Tegner et skålformet objekt, som er baseret på en cirkel, der hvor du trækker på diasset. For at tegne en skal, som er baseret på en oval, skal du holde Skift nede, mens du trækker.

Ikon

Skal

Halvkugle

Tegner en halvkugle, der hvor du trækker på diasset. For at tegne et halvkuglelegeme, skal du holde Skift nede, mens du trækker.

Ikon

Halvkugle

Samling af 3D-objekter