Oprettelse af XML filtre

Oprettelse af et XML-filter til LibreOffice

Når du opretter et XML-filter til LibreOffice, skal du designe et XSLT-typografiark, som kan konvertere til og fra OpenDocument XML-filformatet.

Tipikon

For mere information om OpenDocument XML-formatet, gå til http://xml.openoffice.org/.

Hvis du vil, kan du inkludere en skabelon med dit filter for at anvende LibreOffice-typografier i et XML-dokument, som du importerer.

At oprette et XML-filter

1. Opret et XSLT-transformationstypografiark, som mapper elementerne i det eksterne XML format til elementerne i OpenDocument-filformat og tilbage igen.

2. Opret en skabelon som tildeler LibreOffice typografier til elementer i det eksterne XML-format, når du importerer en fil i dette format til LibreOffice

3. I LibreOffice Writer, opret et tekstdokument, og vælg Funktioner - XML filterindstillinger.

4. Klik Ny.

5. I dialogen XML-filter, klik på fanebladet Generelt, og angiv egenskaberne for filteret.

1. På fanebladet Transformation skal du angive transformationsegenskaberne for filteret.

1. Klik på OK.

At teste et XML-filter

Du kan udføre basale tests af et brugerdefineret XML-filter i LibreOffice

Noteikon

Dokumentet ændres ikke ved disse tests.

1. Opret eller åbn et tekstdokument.

2. Vælg Funktioner - XML filterindstillinger.

3. I listen over filtre, marker filteret som du vil teste, og klik på Afprøv XSLT'er.

4. For at teste et Eksportfilter skal du gøre et af følgende i området Eksporter i dialogen:

1. For at teste et Importfilter skal du klikke på Gennemse i området Importer i dialogen, vælge et dokument og klikke på Åbn.