Startside

Velkommen til LibreOffice. Tak fordi du bruger LibreOffice programhjælp. Du kan til enhver tid få hjælp ved at trykke på F1 mens du bruger LibreOffice-softwaren.

Du vil se startsiden, når der ikke er et dokument åbent i LibreOffice. Den er opdelt i to rammer. Klik på en knap i venstre ramme for at åbne et nyt dokument eller for at åbne en fildialogboks.

Åbn eksisterende filer

Knappen Åbn fil viser en åbn fil open dialogboks.

Knappen Eksterne filer viser en Eksterne filer dialogboks, for åbning af filer på eksterne servere.

Knappen Seneste dokumenter viser miniaturer af de seneste dokumenter du har åbnet. Kør musen hen over miniaturen for at fremhæve dokumentet, se et tip om dokumentets placering og vise et ikon øverst til højre for at slette miniaturen fra rammen og fra listen over seneste filer. Klik på miniaturen for at åbne det underliggende dokument.

Tipikon

Tryk og hold rullegardin-knappen Seneste dokumenter for at åbne en menu hvor du kan slette listen med de seneste åbnede dokumenter.

Klik på Skabeloner rullegardin-knappen for at vise alle eksisterende skabeloner i højre side af vinduet.

Tipikon

Pres og hold Skabeloner rullegardin-knappen for at åbne en menu hvor du kan filtrere de eksisterende skabeloner efter dokumenttype, eller åbne Skabeloner dialogboksen.

Tipikon

Højreklik på en skabelon i højre panel for at åbne en menu, hvor du enten kan åbne skabelonen for at lave et nyt dokument baseret på skabelonen, eller redigere selve skabelonen.

Opret:

Hver af dokumentknapperne åbner et nyt dokument af den angivne type.

Knappen Udvidelser åbner siden https://extensions.libreoffice.org/, hvor du kan hente skabeloner og andre muligheder til LibreOffice.

Advarselsikon

Ikke alle filtyper viser et miniaturebillede af filens indhold. I stedet kan du se et stort ikon, der bruges af din computer for den filtype.