Indsæt hårde mellemrum, bindestreger og bløde bindestreger

Hårde mellemrum

For at hindre to ord i at blive adskilt ved slutningen af en linje, skal du trykke på og Skift-tasten, når du taster et mellemrum mellem ordene.

Noteikon

I Calc kan du ikke indsætte hårde mellemrum.

Hård bindestreg

Et eksempel på en ubrudt bindestreg er et firmanavn som A-Z. Det er indlysende, at du ikke ønsker, at A- at vises ved slutningen af en linje og Z ved begyndelsen af næste linje. For at løse dette problem, skal du trykke på Skift+Ctrl+minustegn. Du skal med andre ord, holde Skift- og Ctrl-tasterne nede og trykke på minustasten.

Erstatte bindestreger med streger

For at indtaste længere streger kan du under Funktioner - Autokorrektur - Autokorrekturindstillinger - Indstillinger finde indstillingen Erstat tankestreger. Denne indstilling erstatter i visse tilfælde et eller to minustegn med en kort eller en lang bindestreg (se Autokorrekturindstillinger).

For yderligere erstatninger se erstatningstabellen under Funktioner - Autokorrektur - Autokorrekturindstillinger - Erstat. Her kan du blandt andet automatisk erstatte en genvej med en bindestreg, selv i en anden skrifttype.

Blød bindestreg

For at understøtte automatisk orddeling ved selv at indtaste et skilletegn i et ord, brug tasterne +minustegn. Ordet deles på dette sted, når det er i slutningen af linjen, selv hvis automatisk orddeling for dette afsnit er slået fra.

Specialtegn

Formateringsmærke