Træk og slip i et LibreOffice-dokument

Der er mange muligheder for at flytte eller kopiere objekter ved at bruge træk og slip. Tekstsektioner, tegneobjekter, grafik, formularkontrolelementer, hyperlinks, celleområder og mange flere kan flyttes eller kopieres med musen.

Bemærk at musemarkøren viser et plustegn ved kopiering og en pil ved oprettelse af en kæde eller et hyperlink.

Musemarkør

Beskrivelse

Flytning af data med musemarkøren

Flytning

Kopiering af data med musemarkøren

Kopiering

Indsættelse af kæde med musemarkøren

Oprettelse af en kæde

Hvis du trykker på eller Skift+, mens du slipper museknappen, kan du kontrollere, om objektet kopieres, flyttes, eller om en kæde oprettes.

Ikon

Hvis du trækker objekter ud af Navigator, kan du i undermenuen af Navigatorens ikon Træktilstand angive, om objektet skal kopieres, indsættes som kæde eller indsættes som et hyperlink.

Tipikon

Du kan når som helst annullere en træk og slip operation i LibreOffice ved at trykke på Esc-tasten, før du slipper museknappen.

Kopiering af grafik mellem dokumenter

Kopiering af regnearksområder til tekstdokumenter

Kopiering af grafik fra galleriet

Tilføje billeder til galleriet