Gem dokumenter

Dette ikon er til tips om, hvordan man bruger programmet mere effektivt.

Dokumentet bliver gemt under dens sti og navn på det aktuelle lokale datamedie eller netværksdrev eller på internettet. Det overskriver hvilken som helst fil med samme navn.

Når du gemmer en ny fil for første gang, åbner dialogen Gem som, hvor du kan indtaste et navn, en mappe og et drev til filen. For at åbne denne dialog, vælg Filer - Gem som.

Noteikon

Du kan vælge automatisk oprettelse af en sikkerhedskopi under - Indlæs/Gem - Generelt.

Automatisk udvidelse til filnavnet

Når en fil gemmes tilføjer LibreOffice altid en endelse til filnavnet, undtaget når filnavnet allerede har en endelse der svarer til filtypen. Se listen af ODF endelser.

Nogle eksempler for de automatiske udvidelser er opremset i den følgende tabel:

Du indtaster dette filnavn

Du markerer denne filtype

Filen bliver gemt med dette navn

min fil

ODF tekst

min fil.odt

min fil.odt

ODF tekst

min fil.odt

min fil.txt

ODF tekst

min fil.txt.odt

min fil.txt

Tekst (.txt)

min fil.txt

Gem som

- Indlæs/gem - Generelt