Åbner dokumenter

Åbner et eksisterende dokument

1. Gør et af følgende:

Vælg Filer – Åbn

Vælg Filer – Åbn ekstern fil

Klik længe på Åbn ikonet i standard værktøjslinjen og vælg Åbn ekstern fil i bunden af listen.

1. Marker den fil, som du vil åbne, og klik på Åbn.

Begrænse visning af filer

For at begrænse visning af filer i dialogboksen Åbn til en bestemt type skal du vælge den tilsvarende filtype i listen. Vælg Alle filer for at vise alle filer.

Markørplacering

Generelt åbnes alle dokumenter med markøren ved begyndelsen af dokumentet.

En undtagelse er, når forfatteren af et Writer tekstdokument gemmer og genåbner et dokument. Her vil markøren være på den samme position, som da dokumentet blev gemt. Dette virker kun, når forfatteren har indtastet sit navn i - LibreOffice - Brugerdata.

1. Tryk Skift+F5 for at placere markøren ved sidst gemte placering.

Åbne et tomt dokument

Klik på ikonet Ny på værktøjslinjen Standard eller vælg Filer - Ny. Dette åbner et dokument af den valgte type.

Hvis du klikker på pilen ved siden af ikonet Ny(t), åbner en undermenu, hvor du kan vælge en anden dokumenttype.

System Filer Dialoger eller LibreOffice-dialoger

I de fleste operativsystemer kan du vælge at bruge systemets fildialoger eller LibreOffice-dialoger.

LibreOffice-dialoger understøtter filoverførsler gennem sikre https-forbindelser.

Åbne filer fra en webserver

Du kan også indtaste en URL i feltet Filnavn i dialogen Åbn. Den skal starte med file:/// eller ftp:// eller http://.

Hvis du bruger LibreOffice dialogen, kan du bruge præfikset https:// til en sikker forbindelse, og du kan gemme et dokument på en webserver.