Åbner et dokument via WebDAV over HTTPS

I LibreOffice kan du åbne og gemme dokumenter, som er placeret på en WebDAV server ved brug af den sikre HTTPS protokol.

Du skal bruge fildialogerne i LibreOffice for at benytte WebDAV over HTTPS.

1. Vælg - LibreOffice - Generelt. Du skal sikre dig at Brug LibreOffice dialoger er aktiveret. Klik på OK for at lukke dialogen.

2. Vælg Filer - Åbn.

3. I boksen Filnavn skal du indtaste stien til WebDAV folderen. Skriv f.eks. https://192.168.1.1/webfolder for at åbne en sikker forbindelse til WebDAV serveren på IP-adressen 192.168.1.1, og for at vise indholdet af folderen webfolder folder.

4. Første gang du forbinder til en WebDAV server, ser du dialogen "Webstedet er certificeret af en ukendt autoritet".

Det anbefales at du klikker på knappen Undersøg certifikat og undersøger certifikatet.

Hvis du accepterer certificatet, vælg "Accepter dette certifikat midlertidigt for denne session" og klik OK. Nu kan du åbne og gemme filer fra WebDAV serveren uden yderligere spørgsmål, indtil du afslutter LibreOffice.

Hvis du ikke stoler på certificatet, skal du klikke på Annuller.

5. Hvis du accepterede certifikatet, kan du nu markere filnavnet eller filnavnene du vil åbne og klikke på Åbn.

Hvis der er uoverensstemmelse mellem domænenavnet i certifikatet og det indtastede domænenavn, vil du se en dialog, som giver dig mulighed for at vælge fra en af de følgende muligheder:

Vis certificat - Åbner dialogen Vis certifikat.

Fortsæt - Hvis du er sikker på at begge domæner er det samme, klik på Fortsæt.

Annuller forbindelse - Annullerer forbindelsen.

Hvis du klikker Fortsæt, kan du se en dialog, som beder dig indtaste dit brugernavn og din adgangskode.