Arbejde med tabeller

Data bliver gemt i tabeller. Som et eksempel er din systemadressebog, som du bruger til dine e-mailadresser, en tabel i adressebogsdatabasen. Hver adresse er en datapost, præsenteret som en række i tabellen. Dataposterne består af datafelter, for eksempel felterne fornavn og efternavn samt feltet e-mail.

Oprettelse af en ny tabel med Tabelguiden

I LibreOffice kan du oprette en ny tabel ved at bruge Tabelguiden:

1. Åbn databasefilen hvor du vil oprette den nye tabel.

2. Klik på ikonet Tabeller i venstre rude i databasevinduet.

3. Klik påBrug guide til at oprette tabel.

Oprettelse af en ny tabel med designvisning

1. Åbn databasefilen hvor du vil oprette den nye tabel.

2. Klik på ikonet Tabeller i venstre rude i databasevinduet.

3. Klik på Opret tabel i designvisning.

Du ser vinduet Tabeldesign.

Oprette en ny tabelvisning

Nogle databasetyper understøtter tabelvisninger. En tabelvisning er en forespørgsel, der gemmes med databasen. For de fleste databaseoperationer kan en visning bruges, som du ville brug en tabel.

1. Åbn den databasefil hvor du vil oprette den nye tabelvisning.

2. Klik på ikonet Tabeller i venstre rude i databasevinduet.

3. Klik på Opret tabelvisning.

Du ser vinduet Visningsdesign, som næsten ligner Forespørgselsdesignvinduet.