Oprette rapporter

En rapport er et Writer-tekstdokument, som viser dine data på en organiseret måde og med en systematisk formatering. I LibreOffice Base kan du vælge at skabe en rapport enten manuelt med træk-og-slip i rapportgeneratorvinduet eller halvautomatisk ved at følge en række dialoger i rapportguiden.

Den følgende liste giver dig visse informationer til at afgøre, hvilken metode du skal bruge for dine data:

Rapportgenerator

Rapportguide

Startet med kommandoen "Opret rapport i designvisning".

Startet med kommandoen "Brug guide til at oprette rapport".

Fuld fleksibilitet med hensyn til brug af rapportsidehoveder og -fødder, sidehoveder og -fødder, eller flerkolonnede rapporter.

Bruger en Writer-skabelon til generere et rapportdokument.

Brug træk og slip for at placere datapostens felter eller andre designelementer så som billeder eller linjer.

Vælg blandt adskillige muligheder for at arrangere dataposterne.

Genererer et øjebliksbillede af dataene. For at se en opdateret rapport skal du udføre den samme rapport igen for at oprette et nyt Writer-dokument med de opdaterede data.

Du kan vælge at generere et øjebliksbillede med fastlåste data eller en "levende" rapport med referencer til de aktuelle data på det tidspunkt, hvor du åbner databasen.

Gemmer rapporten som et Writer-tekstdokument. Information om, hvordan rapporten oprettes, gemmes i Base-filen.

Gemmer rapporten og informationen om at oprette rapporten inde i Base-filen.

Vælg Åbn i genvejsmenuen eller dobbeltklik på rapportens navn for at oprette en ny rapport med de aktuelle data.

Vælg Åbn i genvejsmenuen eller dobbeltklik på rapportens navn for enten igen at se det statiske øjebliksbillede af dataene fra første oprettelsestidspunkt eller for at oprette en ny rapport med de aktuelle data. Dette afhænger af dit valg på den sidste side af guiden.

Vælg Rediger i genvejsmenuen for et rapportnavn for at åbne vinduet Rapportgenerator med rapportens information indlæst.

Vælg Rediger i genvejsmenuen for et rapportnavn, for at ændre den Writerskabelon, som blev brugt til at oprette rapporten.

Oprette en ny rapport manuelt i designvisning

1. Åbn databasefilen, du vil oprette den nye rapport i.

2. Klik på ikonet Rapporter i venstre rude af databasevinduet.

3. Klik på Opret rapport i designvisning.

4. Følg instruktionerne i guiden Rapportgenerator.

Oprette en ny rapport med Rapportguiden

1. Åbn databasefilen, du vil oprette den nye rapport i.

2. Klik på ikonet Rapporter i venstre rude af databasevinduet.

3. Klik Brug guide til at oprette Rapport.

4. Følg trinene i Rapportguiden for at oprette rapporten.