Samarbejde

I LibreOffice Writer, Impress, og Draw, kan kun en enkelt bruger ad gangen åbne et dokument for at redigere det. I Calc kan flere brugere åbne det samme regneark samtidigt for redigering.

Samarbejde i Calc

I LibreOffice Calc, tillader dokumentdeling samtidig skriveadgang for flere brugere. Hver bruger, der ønsker at samarbejde, bør indtaste et navn på fanebladet - LibreOffice - Brugerdata.

Advarselsikon

Nogle kommandoer er ikke tilgængelige (markeret inaktive), når ændringskontrol og dokumentdeling er aktiveret. I et nyt regneark kan du ikke anvende eller indsætte de inaktive elementer.

Opret et nyt regneark

Bruger A opretter et nyt regnearksdokument. Følgende betingelser kan gælde:

Kommandoen Funktioner - Del dokument kan bruges til at skifte status fra ikke delt til delt tilstand. Hvis du ønsker at bruge et delt dokument i ikke delt tilstand, skal du gemme det delte dokument under et andet navn eller placering. Derved skaber du en kopi af regnearket, som ikke er delt.

Åbne et regneark

Bruger A åbner et regnearksdokument. Følgende betingelser kan gælde:

Gemmer et delt regnearksdokument

Bruger A gemmer et delt dokument. Følgende betingelser kan finde sted:

Når en bruger gemmer et delt regneark, vil dokumentet blive genindlæst efter gemkommandoen, så regnearket viser den seneste version af alle ændringer, som blev gemt af andre brugere. En besked viser, at "andre ændringer er blevet tilføjet", hvis en anden bruger har ændret noget.

Samarbejde i Writer, Impress og Draw

Fillåsning er mulig for alle modulerne Writer, Impress, og Draw, samt for Calc når dokumentdeling ikke aktiveret. Denne fillåsning er tilgængelig, selv når du tilgår det samme dokument fra forskellige operativsystemer:

Bruger A åbner et dokument. De følgende betingelser kan anvendes:

Tilladelse til brugeradgang og deling af dokumenter

Nogle betingelser skal opfyldes på operativsystemer ved styring af brugerrettigheder.

Advarselsikon

Skriveadgang sætter også andre brugere i stand til (ved uheld eller med vilje) at slette eller ændre en fil.