Lyd eller video

Indsætter en video- eller lydfil i dit dokument.

For at tilgå denne kommando...

Vælg Indsæt - Medie - Lyd eller video...

Vælg Indsæt - Lyd eller video...

For at indsætte en film- eller lydfil i dit dokument

1. Klik hvor du vil indsætte filen.

2. Vælg Indsæt - Medie - Lyd eller video.... For LibreOffice Impress, vælg Indsæt - Lyd eller video.

3. I dialogen åbn fil, marker den fil, som du vil indsætte.

Noteikon

Filtyperne, som er listet i denne dialog understøttes ikke af alle operativsystemer.

4. Klik på feltet Kæde hvis du ønsker en kæde til den oprindelige fil. Hvis det ikke er markeret, vil mediefilen blive indlejret (ikke understøttet for alle filformater).

5. Klik Åbn.

Alternativt, kan du vælge Funktioner - Medieafspiller for at åbne medieafspilleren. Brug medieafspilleren til forhåndsvisning af alle understøttede mediefiler. Klik på knappen Anvend i medieafspillervinduet for at indsætte den aktuelle mediefil i dit dokument.

For at afspille en film eller lydfil

1. Klik på objektikonet for film- eller lydfilen i dit dokument.

Hvis ikonet er placeret i baggrunden, hold da Ctrl-tasten nede mens du klikker.

Værktøjslinjen Medieafspilning vises.

2. Klik på Afspil på værktøjslinjen Medieafspilning.

Noteikon

Når du viser en Impress-præsentation vil den indlejrede lyd eller video på det aktuelle dias spille automatisk indtil det er færdigt eller indtil du forlader diaset.

Du kan også bruge værktøjslinjen Medieafspilning til at holde pause i, stoppe eller gentage afspilningen af filen, samtidig med at der er mulighed for at indstille lydstyrken eller slå lyden helt fra. Den aktuelle afspilningsposition i filen er angivet på venstre skydeknap. Brug skydeknappen til højre til at indstille lydstyrken. For filmfiler indeholder værktøjslinjen også en rulleliste, hvor du kan vælge zoomfaktoren for afspilning.

Understøttede medieformater

LibreOffice er afhængig af operativsystemets installerede mediestøtte.