Geometri

Justerer formen for det valgte 3D-objekt. Du kan kun ændre formen på et 3D-objekt, som blev oprettet af et konverteret 2D-objekt. For at konvertere et 2D-objekt til 3D, vælg objektet, højreklik, og vælg så Konverter - til 3D, eller Konverter - til 3D-omdrejningslegeme.

For at tilgå denne kommando...

Åbn højreklik menuen for 3D-objektet og vælg Formater - 3D-effekter - Geometri

Geometri

Definer figuregenskaberne for det valgte 3D-objekt.

Afrundede kanter

Indtast den størrelse, du vil afrunde hjørnerne med for det valgte 3D-objekt.

Dybdeskalering

Indtast mængden for at forøge eller formindske arealet af forsiden af det valgte 3D-objekt.

Rotationsvinkel

Indtast antallet af grader, som det valgte 3D-omdrejningslegeme skal roteres.

Dybde

Indtast ekstrusionsdybden for det valgte 3D-objekt. Denne indstilling er ikke gyldig for 3D-omdrejningslegemer.

Segmenter

Du kan ændre antallet af segmenter som bruges til at tegne et 3D-omdrejningslegeme.

Vandret

Indtast antallet af vandrette segmenter til brug for det valgte 3D-omdrejningslegeme.

Lodret

Indtast antallet af lodrette segmenter til brug for det valgte 3D-omdrejningslegeme

Normaler

Giver dig mulighed for at ændre gengivelsestypografien på 3D-overfladen.

Objektspecifik

Gengiver 3D-overfladen ifølge objektets form. For eksempel er et cirkelformet objekt gengivet med en kugleformet overflade.

Ikon

Objektspecifik

Flad

Gengiver 3D-overfladen som polygoner.

Ikon

Flad

Kugleformet

Gengiver en jævn 3D-overflade.

Ikon

Kugleformet

Inverter normaler

Spejlvender lyskilden.

Ikon

Inverter normaler

Dobbeltsidet belysning

Belyser objektet fra ydersiden og indersiden. For at bruge en omgivelseslyskilde, klik på denne knap, og klik så på knappen Inverter normaler.

Ikon

Dobbeltsidet belysning

Dobbeltsidet

Lukker formen på et 3D-objekt, som blev oprettet ved at ekstrudere en frihåndslinje (Konverter - til 3D).

Ikon

Dobbeltsidet