Kanter

Definerer kantindstillingerne for de valgte objekter i Writer eller Calc.

Du kan specificere kantens position, størrelse og typografi i Writer eller Calc.

For at tilgå denne kommando...

(alle indstillinger kun i Writer eller Calc)

Vælg fanebladet Formater - Afsnit - Kanter

Vælg fanebladet Formater - Billede - Egenskaber - Kanter

Vælg fanebladet Formater - Ramme/Objekt - Egenskaber - Kanter

Vælg fanebladet Formater - Side - Kanter

Vælg fanebladet Formater - Tegn - Kanter

Vælg Vis - Typografier og formatering, åbn en genvejsmenu for et element og vælg Modificer/Ny - Kanter

Vælg Formater - Side - Sidehoved - Flere

Vælg Formater - Side - Sidefod - Flere

Linjeplacering

Benyt en forud defineret kantstil.

Hvis du er i en tabel eller et regneark, kan du også tilføje eller slette foruddefinerede rammer. Brug ikonet Kanter på værktøjslinjen Tabel.

Ikon på formateringslinjen:

Ikon

Kanter

Streg

Klik på den kanttypografi, som du vil bruge. Typografien bliver anvendt på de kanter, der er valgt i forhåndsvisningen.

Ikon på formateringslinjen:

Ikon

Stregtype

Vælg den stregfarve, som du vil bruge til den valgte kant eller de valgte kanter.

Fyldning

Angiver mængden af plads, som du ønsker mellem kanten og indholdet af markeringen.

Venstre

Indtast den afstand, som du ønsker mellem venstre kant og indholdet af markeringen.

Højre

Indtast den afstand, som du ønsker mellem den højre kant og indholdet af markeringen.

Top

Indtast den afstand, som du ønsker mellem øverste kant og indholdet af markeringen.

Bund

Indtast den afstand, som du ønsker mellem nederste kant og indholdet af markeringen.

Synkroniser

Anvender den samme indstilling for afstand til indhold på alle fire kanter, når du indtaster en ny afstand.

Skyggetypografi

Du kan også anvende en skyggeeffekt på rammer. For at få de bedste resultater skal du kun bruge denne effekt, når alle fire kanter er synlige.

Noteikon

Grafik eller objekter som er forankret til en ramme i dokumentet, kan ikke overstige størrelsen af rammen. Hvis du anvender en skygge på kanterne for et objekt, som fylder en hel ramme, bliver størrelsen af objektet reduceret for at vise skyggerne.

Placering

Klik på en skyggestil for de valgte kanter.

Afstand

Indtast bredden af skyggen.

Farve

Vælg en farve for skyggen.