Zoom og vis layout

Reducerer eller forstørrer skærmvisningen af LibreOffice Den aktuelle zoomfaktor vises som en procentdel på Statuslinjen.

For at tilgå denne kommando...

Vælg Vis - Zoom

Dobbeltklik eller højreklik på feltet på Statuslinjen

Noteikon

Zoom bliver håndteret forskelligt på Unix-, Linux- og Windows-platforme. Et dokument gemt med en 100% zoomfaktor i Windows bliver vist med en større zoomfaktor på Unix- og Linux-platforme. For at ændre zoomfaktoren skal du dobbeltklikke på procentværdien på Statuslinjen og markere den ønskede zoomfaktor.

Zoomfaktor

Definer zoomfaktoren for det aktuelle dokument og alle dokumenter af samme type som du åbner efterfølgende.

Optimal

Tilpas bredde og højde

Tilpas bredde

Viser den fulde bredde af dokumentsiden. De øverste og nederste kanter på siden er ikke nødvendigvis synlige.

100 %

Viser dokumentet i den naturlige størrelse.

Variabel

Indtast den zoomfaktor, som du ønsker at vise dokumentet med. Indtast en procentsats i boksen.

Vis layout

For tekstdokumenter kan du sætte visningslayout. Reducer zoomfaktoren for at se effekterne af forskellige indstillinger for visningslayout.

Automatisk

Det automatiske visningslayout viser så mange sider, side om side, som zoomfaktoren tillader.

Enkelt side

Enkeltsidevisning viser sider under hinanden, men aldrig side om side.

Kolonner

I Kolonnevisningslayout ser du sider i et antal kolonner side om side. Indtast antal kolonner.

Bogtilstand

I visningslayoutet bogtilstand ser du to sider side om side som i en åben bog. Den første side er en højreside med et ulige sidetal.